Press "Enter" to skip to content

Marin Eugen Sabău, românul care a împușcat 3 colegi și 2 polițiști în Spania, a fost eutanasiat marți

Judecătorii au decis că românul și-a „câștigat” dreptul la o moarte asistată. În decembrie 2021, Marin Eugen Sabău a comis un atac armat la sediul firmei la care lucra. Bărbatul a împușcat trei colegi și doi polițiști. Aceasta a fost eutanasiat marți.

UPDATE: Marin Eugen Sabău a fost eutanasiat

Românul a fost eutanasiat în Spania, marți, în jurul prânzului. Odată cu moartea românului, dosarul penal va fi clasat, așa cum prevede legea din Spania. 

Rudele victimelor nu au fost de acord cu decizia luată de instanța spaniolă, considerând că Marin Eugen Sabău trebuie să stea în spatele gratiilor pentru faptele comise.

UPDATE: Rudele victimelor vor să dea în judecată statul spaniol

Mai mult decât atât, rudele îndurerate ale victimelor lui Eugen Sabău nu vor să se oprească aici. Sunt dispuși să dea în judecată statul spaniol la CEDO pentru că nu le-a fost asigurat dreptul la justiție. Totodată, victimele cer daune de 60.000 de euro.

UPDATE: IPS Teodosie: „Este o laşitate, un păcat de moarte” 

IPS Teodosie nu a fost de acord cu decizia românului care a cerut să fie eutanasiat. Înaltpreasfințitul spune că românul trebuia să își ispășească pedeapsa în spatele gratiilor. 

„Nu ar trebui să se producă această împiedicare a morţii.

Ar trebui dus să îşi ispăşească fapta pentru că eutanasierea la noi în ţară nu este admisă. Este o moarte asistată, sau unii iau medicamente ca să moară. Există o moarte voluntară prin anumite medicamente sau moarte asistată, cum este eutanasierea.

Este o laşitate, un păcat de moarte, pentru că, din punct de vedere al moralei creştine, nu îl găseşte decât această justificare a răului pe care şi-l asumă omul, un rău care nu se cade, care depersonalizează omul, care îl duce în acea direcţie a răului suprem. Şi iată, el fuge de pedeapsă cu această formă de eutanasiere. Este foarte condamnabil, pentru că trebuia să ispăşească o pedeapsă, consider că justiţia nu şi-a făcut datoria aici.”  au fost declarațiile oferite de ÎPS Teodosie pe acest subiect.

Ultima dorință a lui Marin Eugen Sabău, înainte de a fi eutanasiat

De pe patul de spital, românul le-a cerut judecătorilor să fie eliberat pentru 24 de ore, pentru a-și putea lua rămas bun de la familie. Cererea i-a fost însă respinsă de magistrați, aceștia considerând că bărbatul poate fi ajutat de rude să evadeze. Răspunsul judecătorilor a venit chiar cu o zi înainte ca Marin Eugen Sabău să fie eutanasiat.

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You cannot copy content of this page