Press "Enter" to skip to content

Mare atenție, români! Greșeala banală pentru care riști să primești o amendă de 70.000 de lei. Autoritățile nu se joacă

În ultima vreme legislația din România s-a înăsprit, iar când vine vorba de încălcarea legilor autoritățile nu se joacă și îi taxează imediat pe românii prinși pe picior greșit. Este și cazul unui bărbat din județul Timiș care a primit o amendă de 70.000 de lei, după ce a încălcat mai multe nereguli.

Greșeala banală pentru care riști să primești o amendă de 70.000 de lei. Recent, bărbatul a fost oprit de un echipaj de poliție în timp ce căra bucăți de fier vechi, iar în momentul în care i-au fost solicitate actele necesare, acesta a spus că nu le are asupra lui.

Greșeala banală pentru care riști să primești o amendă de 70.000 de lei

Astfel, pentru că nu a putut să dovedească că ceea ce întreprinde este legal, acesta a fost taxat pe loc de oamenii legii care i-au dat o amendă uriașă în valoare de 70.000 de lei și totodată, i-au confiscat mașina.

Reprezentanții Gărzii de Mediu Timiș spun că bărbatul vizita diferite locuințe pentru a colecta materiale feroase variate, prin metoda ”din poartă în poartă”, iar pentru că nu a putut face dovada provenienței acestora și nu avea asupra lui autorizație de mediu, el a fost aspru sancționat.

Comisarii Gărzii de Mediu spun că au fost informați printr-un apel telefonic de către IPJ -Serviciul Rutier Timiș cu privire la existența unui autovehicul care transporta deșeuri metalice feroase, fapt pentru care aceștia au acționat în consecință.

”Am fost sesizați telefonic de către IPJ -Serviciul Rutier Timiș cu privire la identificarea unui autovehicul care transporta deșeuri metalice feroase. Comisarii GNM SCJ Timiș s-au deplasat operativ la fața locului.

În urma verificărilor, comisarii GNM SCJ Timiș au constatat că autovehiculul transporta deșeuri metalice feroase fără a deține documente de transport, aceste deșeuri provenind din colectarea din poartă în poartă, fără autorizație de mediu”, au transmis reprezentanții Gărzii de Mediu Timiș.

Amendă de 1.500 de lei pentru românii de la bloc

Românii care nu respectă orele de linişte la bloc în 2023 riscă amenzi de mii de lei. Maşina de spălat zgomotoasă te poate costa 1000 de lei, bormaşina ajunge la 1.500, iar nişte manele cu boxele la maximum ajung la 3000 de lei.

Orele de odihnă, respectiv orele de liniște de la bloc, sunt prevăzute în Legea nr. 61/1991. În cazul în care legea nu este respectată, veți primi amenzi usturătoare. Iată ce prevede legea şi cine poate fi amendat dacă nu o respectă.

Mulţi dintre noi avem tendinţa să asimilăm regula orelor de linişte la bloc cu vremuri de mult apuse însă trebuie să ştiţi că există o lege care spune că cei care nu respectă orele de linişte riscă amenzi de mii de lei. Conform legii, orele în care trebuie să respectăm liniştea la bloc sunt 22.00-08.00 şi 13.00-14.00.

Însă, programul de linişte poate suferi modificări în urma unei eventuale decizii a adunării generale a asociaţiei de proprietari, existând cazuri unde se mizează pe ideea ca programul de linişte din timpul zilei să fie cuprins între orele 13.00 şi 16.00. Trebuie precizat şi că programul de linişte trebuie afişat în mod corespunzător, la intrarea în bloc, astfel încât toţi locatarii să-l vadă.

Cei care nu respectă orele de linişte la bloc riscă amenzi de până la 1.500 de lei. Suma se măreşte în cazul în care persoana vizată nu este la prima abatere. Ba, mai mult, se poate ajunge chiar într-acolo încât o persoană să execute ore de muncă în folosul comunităţii, în cazul în care nu respectă orele de linişte la bloc.

Autorităţile susţin că cel mai bine ar fi ca, în cazul în care o persoană nu respectă programul orelor de linişte la bloc, să solicitaţi intervenţia poliţiştilor. În mod normal aceştia ar trebui să intervină cu aparate speciale pentru măsurarea nivelului de zgomot şi să aplice sancţiuni.

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You cannot copy content of this page