Press "Enter" to skip to content

Mare atenție români! Anunț important pentru pensionarii care nu au folosit voucherele sociale

Toți românii care au o pensie mai mică de 1.500 de lei au primit sau vor primi vouchere sociale din partea statului. Aceștia trebuie să știe că banii au o perioadă de valabilitate ce va expira în curând. Grăbiți-vă să îi cheltuiți, altfel nu vă veți mai putea folosi de ei niciodată.

Românii care au valoarea pensiilor sub 1.500 de lei au primit, cu siguranță, 250 de lei sub formă de tichete sociale, virați pe un card. Acești bani au o perioadă limitată de timp în care pot fi folosiți.

Cât timp vor fi disponibile voucherele sociale

În clipa în care au fost încărcate cu bani, voucherele pentru alimente sunt utilizate, de obicei, însă ele au o perioadă de valabilitate. Mai exact, vor expira după 12 luni de la încasarea lor.

”Sumele disponibile pe card sunt valabile 12 luni de la data încărcării lor”, a susținut Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene (MIPE).

Astfel, banii de pe tichetele sociale trebuie utilizați în cel mult un an de când sunt disponibili pe voucherele de alimente.

Cine beneficiază de voucherele sociale

De la 1 iunie, Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene a început procesul de emitere, distribuire și încărcare a voucherelor pentru alimente oferite prin programul guvernamental ”Sprijin pentru România”. Tichetele sociale disponibile pe card au o valoare nominală de câte 250 de lei și sunt destinate persoanelor aflate în situații de depravare materială sau risc de sărăcie.

Peste 2,5 milioane de persoane primesc tichete pentru achiziția de produse alimentare și mese calde în valoare de aproximativ de 3 miliarde de lei. Voucherele se vor acorda pe un card o dată la două luni, până la finalul anului.

Pentru cei care nu știau, cardul permite plăți contactless, însă, beneficiarii sumelor nu pot retrage bani. Voucherele sociale pot fi utilizate doar pentru achiziționarea de produse alimentare/mese calde de la operatorii economici parteneri.

În primă etapă, pentru beneficiarii voucherelor de alimente vor fi acceptate cardurile sociale emise de Sodexo și Up România.

„Voucherele sociale din programul guvernamental „Sprijin pentru România” sunt destinate achiziției de produse alimentare și de mâncare caldă, precum preparatele de la punctul Grill din parcarea magazinelor Kaufland. Astfel, clienții vor fi îndrumați de către angajații de la casele de marcat să separe produsele alimentare de cele non-alimentare, care vor fi achitate folosind un alt mijloc de plată”, se arată într-un comunicat de presă.

Ce ai voie să faci cu banii primiți pe card

De reținut! Pensionarii pot cumpăra cu aceste vouchere doar ulei, făină, zahăr, legume, carne şi lactate. Persoanele care nu au primit tichetele sociale pentru alimente se pot adresa fie Ministerului Muncii, fie Ministerului Investițiilor și Proiectelor Europene, în funcție de problema pe care o au.

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You cannot copy content of this page