Press "Enter" to skip to content

Mamele din Ucraina scriu pe spatele copiilor adresele, în caz că ele vor muri în război

Mamele din Ucraina au început să scrie pe spatele copiilor adresele şi numerele de telefon ale rudelor, în cazul în care vor fi ucise în război.

Gestul disperat este considerat drept o ultimă soluție pentru mamele care vor să își stie copiii în siguranță.

Surse ucrainene susţin că responsabili pentru crimele de război din Bucha sunt militarii ruşi dintr-o unitate de artilerie din estul Siberiei. Potrivit activiştilor InformNapalm, brigada 64 de artilerie motorizată era comandată de locotenent-colonelul Omurbekov Asan-bekovich. El ar fi în spatele masacrului din Bucha, sustine presa din Ucraina.

Sute de victime au fost descoperite în Bucha şi se estimează că este cel mai mare masacru de la începutul invaziei ruseşti în Ucraina. De la apariţia imaginilor, mai multe organizaţii au început să documenteze faptele şi au ajuns la concluzia că există dovezi clare de execuţii în masă şi violuri petrecute în perioada 27 februarie – 14 martie.

Cei care au supravieţuit au povestit că ocupanţii şi-au făcut o cazarmă în subsolul unei case, iar în camera alăturată ar fi împuşcat civili. Ar fi fost acolo un fel de punct de comandă, un centru din care direcţionau acţiunile din oraş. Unele victime au fost descoperite cu mâinile legate la spate cu panglică albă – semn folosit de ucraineni ca să arate că sunt civili.

După ce au analizat imaginile din satelit, jurnaliştii de la The New York Times susţin că mulți dintre civili au fost uciși în urmă cu mai mult de 3 săptămâni, când armata Rusiei controla orașul. Asta după ce oficialii ruşi au negat crimele şi au susţinut că imaginile sunt „o farsă”.

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You cannot copy content of this page