Press "Enter" to skip to content

Luciana a născut un bebeluș macrosom, prin cezariană. Medicilor nu le-a venit să creadă: Femeia era la menopauză!

Luciana Brandt, în vârstă de 41 de ani, nu s-ar fi așteptat niciodată să fie din nou însărcinată după ce a născut cinci copii, timp de peste două decenii.

Medicii i-au spus că a început menopauza devreme – și că nu mai avea multe ovule pentru a concepe un copil. Și totuși, Brandt a născut marți o fiică care cântărește peste kilograme, a raportat Jam Press.

”Sunt foarte fericită, dar nu mi-am imaginat niciodată că va cântări peste cinci kilograme!”, povestește Luciana, mamă a șase copii.

”Super bebelușul” Maria Vitória Brandt, care s-a născut la 40 de săptămâni, ar măsura 50 de centimetri lungime și a venit pe lume prin cezariană.

Proaspăta mămică a fost externată joi de la Spitalul Maicé, din municipalitatea Caçador, statul Santa Catarina, din Brazilia, conform Jam Press, citat de nypost.com.

Spitalul a distribuit imagini cu nou-născutul împreună cu un mesaj emoționant pentru familia ei. ”Spitalul Maicé dorește sănătate și fericire micuței Maria Vitória și familiei ei și să primească multe binecuvântări”, a spus un purtător de cuvânt al spitalului.

Ce înseamnă bebeluș macrosom

Greutatea pe care o are un bebeluș la naștere, precum și felul în care această evoluează încă din primele luni de viață, reprezintă un aspect important al evaluării stării de sănătate a copilului. Cu cât un copil are o greutate mai mare la naștere, cu atât e considerat mai sănătos.

Însă, dacă un bebeluș este prea greu… atunci poate indica faptul că micuțul suferă de macrosomie.

Cei mai mulți nou-născuți cântăresc, în medie, 3,4 kg. Bebelușii cu greutate de peste 4,5 kg la naștere sunt rari și sunt considerați macrosomici, termen care desemnează o depășire a dimensiunilor normale.

Greutatea de după naștere poate indica prezența macrosomiei. Cele mai recente statistici, din 2005 încoace, arată că în Anglia, în jur de 1,7% dintre nou-născuți au peste 4,5 kg la naștere.

 

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You cannot copy content of this page