Press "Enter" to skip to content

Locul din România unde, cu 5 lei pe zi, scapi de reumatism. Are proprietăți tămăduitoare

Dacă nu stați bine cu timpul liber sau cu banii, vă anunțăm că în România, mai exact în localitatea Sărata, există un mic colț de rai pentru cei care doresc să se vindece! Iată tot ce trebuie să știți!

Locul din România unde, cu 5 lei pe zi, scapi de reumatism

Pentru cei care doresc să se trateze de reumatism, dar nu le permite bugetul să meargă în stațiunile consacrate, pot încerca o variantă mult mai ieftină, dar la fel de benefică corpului și vitalității.

În localitatea Sărata, la doar câțiva kilometri de Bistrița, zeci de oameni merg anual pe malul lacului să-și trateze problemele reumatice și spondiloza cu nămol, dar și apă sărata. Deși locul nu este special amenajat, oamenii se simt foarte bine și în primul rând, vindecați. Aceștia au parte de o priveliște de poveste, fiind înconjurați de pădure și aer proaspăt.

Acest loc, rupt din Grădina Edenului, a ajuns să fie cunoscut pe baza recomandărilor celor vindecați de proprietățile tămăduitoare.

Studiile confirmă că apa și nămolul din acest loc au realmente proprietăți curative, cunoscute din moși strămoși. Acest lac se află pe un filon de sare ce pornește de la Praid, iar specialiștii au identificat 13 fântâni de salină ce datează din perioada epocii dacilor.

Ce spun turiștii

Din păcate, nu există suficiente locuri de cazare, iar turiștii rămân de prea puține ori peste noapte. Vestea bună este că o zi în acest loc divin ne costă doar 5 lei, fiind prețul perceput de administratorii lacului.

Unii vizitatori vin de la mari distanțe că să încerce apa sărată și nămolul din Sărata. Un turist a venit chiar din Germania, mai exact din Nurenberg. Ce spun aceștia:

„Aveam dureri de spate înainte, acum chiar nu mă mai doare, nu mai am probleme, sunt sănătos, spune unul dintre vizitatori.

Te mai lasă încheieturile”, afirmă alt turist.

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You cannot copy content of this page