Press "Enter" to skip to content

Limita proprietății și drepturile de hotar: ce trebuie să știți despre gardurile vecinilor.

Când vine vorba de instalarea, repararea sau utilizarea gardurilor, limita proprietății și drepturile de hotar sunt aspecte importante pe care mulți oameni le ignoră. Este important să cunoști exact ce ai sau nu dreptul să faci în ceea ce privește împrejmuirea proprietății. Află din acest articol ce prevede legea în privința distanței dintre casă și gardul vecinului și cum poți economisi bani și stres prin cunoașterea drepturilor tale.

Distanta Minima Necesara

Conform Codului Civil, proprietarii terenurilor vecine sunt obligați să contribuie la delimitarea proprietății prin fixarea semnelor corespunzatoare și reconstituirea hotarului. În anumite condiții, proprietarii sunt obligați să împiedice animalele să iasă de pe câmp sau să pună garduri din alte motive întemeiate, cum ar fi siguranța și securitatea.

Cu toate acestea, dacă doriți să instalați un gard, trebuie să cunoașteți distanța minimă de la casa vecinilor. Codul Civil prevede că gardul nu poate fi construit decât cu aprobarea unei autorizații de construcție și că construcția nu trebuie să depășească 2 metri înălțime. Distanța dintre gard și casa vecinului nu trebuie să depășească 2 metri în acest caz.

În plus, proprietarii pot împărți costurile dacă gardul este construit pe linia de hotar dintre cele două imobile. Un gard bine instalat poate ajuta la protejarea lucrurilor, a copiilor și a animalelor de companie, precum și la prevenirea accesului unor hoți sau persoane neautorizate. De asemenea, un gard și o poartă de calitate pot face proprietatea mai atractivă și pot spori semnificativ valoarea acesteia.

În conformitate cu legea, orice proprietar poate să își îngrădească proprietatea, suportând cheltuielile aferente. În cazul în care există un litigiu privind împrejmuirea proprietății, cunoașterea drepturilor și a limitelor este esențială pentru economisirea banilor și a stresului.

Ce trebuie să știi despre delimitarea proprietății

Pentru a evita litigiile privind împrejmuirea proprietății, este important să cunoști exact ce poți și ce nu poți face. În ceea ce privește delimitarea proprietății, proprietarii terenurilor învecinate trebuie să contribuie la fixarea semnelor corespunzatoare și la reconstituirea hotarului. De asemenea, treceți printr-un proces de aprobare a autorizației de construcție pentru a instala un gard. Cunoașterea drepturilor și a limitelor vă poate ajuta să economisiți bani și să evitați stresul.

În concluzie, instalați sau reparați un gard poate fi o sarcină importantă. Este esențial să cunoști distanța minimă de la casa vecinilor și să obții aprobarea unei autorizații de construcție. Cunoașterea drepturilor și a limitelor vă poate ajuta să economisiți bani și să evitați stresul. În plus, un gard bine instalat poate ajuta la protejarea lucrurilor, a copiilor și a animalelor de companie și poate spori valoarea proprietății.

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You cannot copy content of this page