Press "Enter" to skip to content

La ce temperatură se spală lenjeria intimă pentru a elimina bacteriile

Gospodinele țin cont de multe reguli când vine vorba despre spălarea hainelor, iar cele mai importante sunt specificațiile privind temperatura. Dacă bumbacul sau alte materiale mai puțin pretențioase nu necesită o atenție sporită, nu putem să spunem același lucru și despre lenjeria intimă. Iată la câte grade trebuie să o speli dacă vrei să elimini bacteriile.

  • Cum setezi mașina de spălat dacă vrei să elimini toate bacteriile de pe lenjeria intimă
  • Detaliile de care trebuie să ții cont

Temperatura la care trebuie să speli hainele diferă în funcție de mai multe detalii, cum ar fi culoarea sau materialul. Mai important decât acest lucru este temperatura la care bagi hainele la mașina de spălat.

O temperatură prea ridicată poate să le degradeze, iar prea puține grade nu vor elimina toate bacteriile. Cele mai pretențioase, acest punct de vedere, sunt articolele de lenjerie intimă.

La ce temperatură trebuie să speli lenjeria intimă

Indiferent de materialul din care este făcută, lenjeria intimă trebuie spălată la o anumită temperatură minimă, astfel încât să se asiguri că nu se degradează, iar toate bacteriile vor fi îndepărtate. Spre deosebire de tricouri sau pantaloni, trebuie să te asiguri că atunci când vei băga aceste articole la spălat, vei seta o temperatură de cel puțin 60-65 grade Celsius. De asemenea, este important de știut că lenjeria intimă trebuie spălată separat de celelalte articole vestimentare.

Așa cum se aștepta toată lumea, lenjeria intimă face parte de pe lista articolelor care trebuie spălate, neapărat, după fiecare purtare. Alături de șosete, acestea trebuie băgate în mașina de spălat după maxim o purtare, dacă îți dorești să ții departe bacteriile și germenii. Un alt detaliu important este să nu speli lenjeria intimă în același timp cu prosoapele de bucătărie.

La câte grade trebuie să speli hainele albe

Dincolo de tipul hainelor, o altă specificație importantă este culoarea. Hainele albe sunt cele mai pretențioase și necesită o îngrijire atentă, astfel încât să nu se degradeze. Trebuie să te asiguri că le-ai separat de hainele de o altă culoare, astfel încât acestea să nu se păteze, și că ai setat o temperatură de minim 40 de grade Celsius. În acest fel, petele și bacteriile vor fi eliminate cu succes, iar hainele vor rămâne în forma dorită, fără să se strice.

O altă articole care trebuie spălate la o temperatură anume sunt cele realizate din denim. Acestea necesită o temperatură de 30 de grade Celsius la mașina de spălat. În cazul în care această regulă nu este respectată, blugii pot să își modifice forma sau culoarea.

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You cannot copy content of this page