Press "Enter" to skip to content

Klaus Iohannis intră în echipa NATO! Președintele, printre posibilii candidați pentru funcția de conducere

Klaus Iohannis a primit o veste extrem de bună de curând, când se vorbește tot mai mult despre războaie și lucruri negative la nivel mondial. Astfel, președintele țării noastre se numără printre principalii candidați la funcţia de secretar general al NATO.

Klaus Iohannis, la conducerea NATO

La data de 1 Octombrie, secretarul general Jens Stoltenberg, al cărui mandat în acest post expiră anul acesta, se va reprofila. El va prelua funcția de guvernator al Băncii Centrale a Norvegiei, după ce oficialii i-au făcut aceasta propunere.

Stoltenberg își încheie activitatea în Septembrie 2022, iar următoarea funcție o va prelua din Decembrie, asa cum se vorbește. Presa germană susține că deja ar exista un preferat printre cei care trebuie să preia actuala funcție a lui Jens Stoltenberg.

Se pare că vor avea loc surprize interesante în cadrul NATO în perioada următoare. Așa cum este normal, cineva va trebui să îl înlocuiască pe Stoltenberg. Potrivit unor surse din cadrul Alianţei, ar exista deja cateva propuneri în acest sens; fostul premier britanic Theresa May, prim-ministrul olandez Mark Rutte, şefa guvernului eston, Kaja Kallas, fostul comisar european pentru politică externă Federica Mogherini, precum și preşedintele român Klaus Iohannis. Aceste persoane importante au fost toţi evocate drept posibili candidaţi pentru acest post râvnit de multi.

În prezent, România este reprezentată în conducerea NATO de Mircea Geoană, fost ministru de Externe și ambasador în Statele Unite. Acesta deține poziția de secretar general adjunct.

Decizia finalăcu privire la viitorul secretar general al NATO va fi adoptată în comun de reprezentanții Franței, Germaniei, Marii Britanii și ai Statelor Unite, care formează pilonii de bază ai alianței militare Nord-Atlantice.

Curând se va discuta atent acest subiect și se va ajunge la o înțelegere. Mai exact, decizia finală va fi adoptată la începutul verii si făcută public la summitul Alianței de la Madrid.

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You cannot copy content of this page