Press "Enter" to skip to content

Joe Biden îl amenință direct pe Putin: Nici nu are idee ce urmează! Va plăti scump

Marți, 1 martie, președintele american Joe Biden a avertizat Kremlinul că Vladimir Putin va fi aspru sancționat pe termen lung, după agresiunile militare din Ucraina. „Nu are idee ce urmează”, a exclamat Joe Biden.

Joe Biden, avertisment pentru Kremlin: Războiul lui Putin împotriva Ucrainei va fi lăsat Rusia mai slabă

Miercuri, 2 martie, Joe Biden s-a adresat Congresului Statelor Unite ale Americii, vorbind despre sancțiunile aspre împotriva Rusiei, drept răspuns la agresiunile militare din Ucraina, care continuă de aproape o săptămână.

În discursul său, președintele american a informat că noile sancțiuni împotriva Kremlinului vizează: interzicerea survolării spațiului aerian american de avioane rusești și sechestrarea iahturilor, apartamentelelor de lux și avioanelor private ale rușilor care susțin regimul politic al lui Vladimir Putin.

„Deși poate obține mici victorii pe câmpul de luptă, el va plăti un preț mare pe termen lung. Nu are idee ce urmează. Suprimăm accesul Rusiei la tehnologie, ceea ce va duce la slăbirea puterii economice, dar și a eficienței Armatei Ruse în anii următori.

Când se va scrie istoria acestei ere, războiul lui Putin împotriva Ucrainei va fi lăsat Rusia mai slabă, iar restul lumii mai puternică”, a spus președintele american Joe Biden, potrivit Reuters.

De altfel, acesta a făcut și o declarație surprinzătoare pentru cetățenii americani. Conform spuselor sale, „e timpul ca America să revină la muncă, iar oraşele să se umple din nou de oameni.”

Joe Biden elimină toate restricțiile Covid-19: E timpul ca America să revină la muncă

Preşedintele Statelor Unite ale Americii a informat că vor fi implementate măsuri de relaxare, adăugând că americanii vor beneficia curând de teste COVID-19 gratuite şi tratament antiviral din farmacii, dacă se infectează cu Sars-Cov-2.

Deși restricțiile împotriva COVID-19 vor fi eliminate treptat, acesta a explicat că trebuie să rămânem „în gardă” întrucât virusul suferă mutaţii, enumerând pașii esențiali pentru a depăși pandemia: vaccinuri împotriva COVID-19, tratamente antivirale, pregătirea pentru noi variante ale coronavirusului, redeschiderea şcolilor.

Acesta a adăugat că majoritatea americanilor pot renunţa la mască de protecție.

„Am pierdut atât de mult din cauza COVID-19, timp petrecut împreună şi, cel mai rău, am pierdut multe vieţi. Să folosim acest moment să ne resetăm, să încetăm să mai privim COVID-19 ca o linie care ne desparte. Să vedem COVID-19 ca ceea ce este: o boală. Să nu ne mai privim unii pe alţii ca duşmani.

Ştiu că unii vorbesc despre «a convieţui cu COVID-19», dar în seara asta eu spun că nu vom accepta niciodată pur şi simplu să convieţuim cu COVID-19.

E timpul ca America să revină la muncă, iar oraşele noastre să se umple din nou de oameni. Cei care lucrează de acasă se pot simţi în siguranţă şi să înceapă să revină la birou. Noi asta facem aici, în Guvernul Federal. Majoritatea angajaţilor federali vor lucra din nou faţă în faţă. Şcolile noastre sunt deschise, să rămână aşa”, a declarat Joe Biden.

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You cannot copy content of this page