Press "Enter" to skip to content

Interviu din buncărul lui Volodimir Zelenski. Reacția lui când e întrebat de familia sa, care se ascunde în altă parte

Volodimir Zelenski, președintele Ucrainei, se adăpostește de bombele trimise de armata rusă într-un buncăr. Într-un interviu difuzat de CNN, acesta pare epuizat și are lacrimi în ochi atunci când vorbește despre familia lui.

Volodimir Zelenski a spus că doar muncește și doarme de când a început războiul cu Rusia. Vizibil obosit, el s-a încurcat când a amintit de ziua în care și-a văzut ultima dată familia. Ba mai mult, a părut că-și reține lacrimile când a adus vorba de cei dragi.

Cum a reacționat Volodimir Zelenski când a fost întrebat de familia sa

Volodimir Zelenski, președintele Ucrainei, s-a întristat când reporterii au adus vorba despre familia lui și le-a spus solemn: „Nu, nu, nu pot să-i văd”. Interviul a avut loc în ziua a șaptea a invaziei ruse.

Unul dintre jurnaliști a întrebat: „Când i-ai văzut ultima dată?”. „Înainte de acest război”, a venit răspunsul președintelui Ucrainei, înainte de a se corecta: „Nu, acum două zile”.

Soția lui Zelensky, Olena, și doi copii, în vârstă de 17 și nouă ani, se ascund în Ucraina, pe fondul temerilor că Kremlinul vrea să ucidă sau să închidă întreaga clasă politică a Ucrainei.

Între timp, Kievul și alte orașe din Ucraina sunt atacate de armata rusă. În oraşul-port Mariupol, de pe litoralul Mării Negre, autorităţile nu pot nici măcar să adune răniţii din cauza bombardamentelor constante lansate de trupele ruse.

„Nu putem lua nici măcar răniţii de pe străzi, din apartamente, pentru că bombardamentele nu se opresc”, a afirmat primarul oraşului, Vadim Boicenko, într-un videoclip postat pe reţelele sociale.

Ministerul rus al Apărării a îndemnat civilii să părăsească oraşul printr-un aşa-numit „culoar verde”.

Un purtător de cuvânt al rebelilor pro-ruşi a declarat, joi, că trupele ruse vor organiza „atacuri care vizează oraşul”, în cazul în care forţele ucrainene nu se predau.

Război Ucraina – Rusia: Olena Zelenska, nou mesaj pe Instagram

Olena Zelenska, soția președintelui Volodimir Zelenski, a lansat un nou apel către lumea întreagă. Ea spune că adevărul trebuie să ajungă și la urechile mamelor din Rusia, ai căror copii își dau viața într-un război despre care nu ar fi fost informați.

”Primele Doamne mă întreabă zilele acestea cum pot ajuta Ucraina. Răspunsul meu este – spuneți lumii adevărul!

Vorbește! Ceea ce se întâmplă în Ucraina nu este o „operație militară specială”, așa cum spune Putin, ci un război la scară largă, în care agresorul este Federația Rusă.

Vorbește! Copiii ucraineni trebuie să trăiască și să studieze în adăposturi anti-bombă, iar spitalele trebuie să își trateze pacienții în subsoluri.

În ciuda asigurărilor propagandiștilor ruși și purtătorilor de cuvânt ai Kremlinului, în Ucraina sunt deja zeci de victime civile.

Agresorul acoperă, dar pierderile armatei ruse au ajuns deja la mii de vieți.

Spune-le mamelor ruse că fiii lor nu sunt angajați în exerciții militare – mor încercând să pună mâna pe Ucraina.

Chemați rușii să protesteze! Sunt îngroziți de conducerea lor. Dar trebuie să realizeze că acest război este începutul sfârșitului și pentru ei. Și nu este vorba doar de economie.

Ucraina vrea pace. Dar Ucraina se va apăra și nu va capitula niciodată.

Ucraina nu trebuie salvată. Dar avem nevoie de sprijin din partea lumii pentru armata și civilii noștri. Nu doar în cuvinte.

Să știe întreaga lume – nu este un război „undeva acolo”. Acesta este un război în Europa și la granițele UE. Ucraina se apără împotriva forței care mâine ar putea invada orașele voastre pașnice.

Spune-le că Putin amenință că va începe un război nuclear și, dacă o va face, nu va mai exista niciun loc sigur în lume.”, este mesajul postat de Prima Doamnă a Ucrainei.

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You cannot copy content of this page