Press "Enter" to skip to content

Ingredientul secret mai important decât drojdia, care ajută cozonacul să crească. Detaliul de care trebuie să ți cont

Sărbătorile sunt tot mai aproape iar gospodinele deja fac ultimele pregătiri pentru Crăciun. Cozonacul este nelipsit de pe mesele românilor, mai ales în această perioadă, așa că fiecare gospodină își dorește să obțină un cozonac pufos și gustos. Deși cele mai multe știu deja rețeta din moși strămoși, există specialiști în ale gătitului, care spun că există un ingredient secret care ajută cozonacul să crească, și este mai important decât drojdia.

  • Ingredientul care ajută cozonacul să crească
  • Secretul gospodinelor pentru un cozonac pufos și delicios

Atât de Crăciun, cât și de Revelion, cozonacul este nelipsit de pe mesele românilor. Orice gospodină care păstrează tradiția, pregătește, în aceste zile, acest desert. Considerat un simbol al sărbătorilor, cozonacul fie el cu stafide, nuci, brânzã, ciocolatã sau rahat, este preferat de o mulțime de persoane. Care e ingredientul care ajută cozonacul să crească. Gospodinele spun că este mai important decât drojdia.

Ingredientul care ajută cozonacul să crească

Gospodinele experimentate spun că există un ingredient secret care ajută cozonacul să crească, un ingredient care este mai important decât drojdia. Așadar, dacă vrei ca preparatul tău să fie crescu și pufos, și să nu aibă o textură densă, sunt câțiva factori de care trebuie să ții cont atunci când faci cozonac.

Astfel, dacă vrei să ai un preparat cu care să îi cucerești pe cei dragi, trebuie să ți cont de fiecare detaliu, iar dacă respecți unele recomandări cozonacul va crește și va avea miezul fraged și aerisit. Așa cum menționam anterior, există un ingredient care este mai important decât drojdia atunci când vine vorba despre a ajuta cozonacul să crească.

Potrivit spuselor gospodinelor cu multă experiență, cantitatea de zahăr pe care o punem în compoziție contează enorm. De ce? Ei bine, pentru că zahărul influențează timpul de dospire al alutatului de cozonac. Dacă puneți prea mult zahăr, timpul de dospire se va inhiba, iar aluatul nu va mai crește. Așadar, zahărul nu ajută nici la creșterea aluatului, dar nici la sănătate.

Cât a ajuns să coste un cozonac

În ultimul an, zahărul s-a scumpit cu peste 60%, așa că, tradiţionalul cozonac ar putea fi un lux pentru mulți români. Un kilogram de cozonac a ajuns să coste 40 de lei, cu 15-20% mai mult faţă de anul trecut.

„Din cauza scumpirilor a trebuit să scumpim şi noi. Făina s-a dublat, zahărul s-a dublat. Noi am scumpit cu cinci lei cozonacul, ceea ce nu e de ajuns, dar încercăm să supravieţuim să susţinem această problemă. Undeva la 13-15% din preţ a trebuit să ridicăm în sus. Să pierdem cât mai puţin ca să putem să plătim salariile.”, spune Ovidu Candreianu, administrator de brutărie, potrivit observatornews.ro.

Anul acesta cozonacul poate fi cumpărat în rate. Preparatul care are un preț mediu de 220 lei poate fi achitat în trei, șase sau doisprezece rate.

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You cannot copy content of this page