Press "Enter" to skip to content

Ingredientul care menține limpede zeama de la varza murată. Trucul folosit de bucătari

În această perioadă din an, majoritatea gospodinelor pregătesc tot felul de preparate pentru a le pune în cămară, pentru a se bucura de ele și la iarnă. Din cămara gospodinelor nu lipsește varza murată, dar dacă vrei ca zeama acesteia să rămână limpede, atunci ai nevoie de un ingredient de care trebuie să ții cont de fiecare dată. Iată care este trucul folosit de bucătarii desăvârșiți!

  • Ingredientul care menține limpede zeama de la varza murată
  • Trucul folosit de bucătari, care te ajută să te bucuri de varza murată la iarnă

O problemă cu care se confruntă multe gospodine atunci când pun varza la murat este că zeama acesteia se tulbură. Ei bine, pentru acest lucru avem o soluție foarte simplă și anume, un ingredient pe care oricine îl are în casă. Astfel, acest aliment va menține limpede zeama de la varza murată.

Ingredientul care menține limpede zeama de la varza murată

Ingredientul care menține limpede zeama de la varza murată este zahărul. Datorită acestui ingredient dulce, varza murată se va păstra mai mult timp, iar zeama acesteia nu se va tulbura și va rămâne limpede.

„La varza murată, păstrarea ei un timp mai îndelungat este posibilă dacă adăugăm din când în când câte o bucată de zahăr. Varza nu se acrește tare în cazul în care în butoi se pune o bucată de lemn de mesteacăn”, a explicat bucătarul buzoian Cristi Dobre, potrivit exquis.ro.

De altfel, este recomandat ca după aproximativ una sau chiar două săptămâni de când ați pus varza murată la butoi, atunci când a început să se acrească foarte bine, să dizolvați în puțină zeamă din butoi un plic de conservant și să-l turnați peste varza din butoi. Acest ingredient ajută varza să nu prindă floare.

Câtă sare se pune la varza murată

Un alt aspect important atunci când puneți varza la murat este sarea. De regulă, la varza murată se pune o lingură de sare pentru fiecare litru de apă. De altfel, la varza murată se mai pun zece linguri la fiecare găleată de apă. Un lucru important este acela că sarea trebuie să fie grunjoasă, nu fină.

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You cannot copy content of this page