Press "Enter" to skip to content

Incredibila poveste de viață a lui Vladimir Găitan. A crescut fără tată și a pierdut 7 copii până să devină părinte

Deși a cunoscut succesul în lumea actoriei, Vladimir Găitan a avut o viață extrem de dificilă. În 2020, a pierdut bătălia cu o boală cumplită, cancerul limfatic, după o lungă perioadă de suferință.

Actorul s-a stins din viață cu sentimentul profund de regret, deoarece fiul și nepoțica sa nu au fost alături de el în acele momente.

Viața sa nu a fost lipsită de provocări și încercări de-a lungul anilor, iar despre ele vom vorbi în rândurile următoare. 

Vladimir Găitan, actorul care a fermecat inimile multor femei în tinerețe, s-a născut la Suceava, pe 2 februarie 1947. Viața sa nu a fost o călătorie ușoară, fiind marcată de perioada comunistă, în care ideile îi erau dictate încă din copilărie, conform propriilor sale mărturisiri.

A crescut fără tată

Copilăria actorului nu a fost lipsită de provocări, iar absența tatălui său, care a fost arestat de Securitate, i-a adus multe suferințe. La vârsta de 4 ani, tatăl său a fost reținut și nu s-a întors acasă timp de aproape cinci ani, revenind aba când Vladimir se afla deja în clasa a doua.

Timp îndelungat, actorul a crezut povestea bunicii, conform căreia tatăl său era plecat la facultate. Adevărul crud despre arestarea și absența îndelungată a tatălui i-a fost dezvăluit mult mai târziu. 

„Foarte târziu am stat cu el de vorbă, ca de la bărbat la bărbat. Ne-am întâlnit prin anul I de facultate, a venit la Bucureşti. Eu eram la cămin şi ţin minte că am băut cu el la Tosca un coniac.

Atunci am fumat prima oară de faţă cu el şi mi-a povestit de puşcărie şi tot ce s-a întâmplat. N-a avut nicio altă vină decât că a fost decorat cu „Eliberarea Odesei”. O decoraţie pe care a primit-o împreună cu toţi cei care au fost răniţi atunci.”, povestea Vladimir Găitan. 

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You cannot copy content of this page