Press "Enter" to skip to content

În fiecare săptămână, acest bărbat îi dădea bani şi mâncare unei femei de pe stradă. Apoi a aflat pe ce îşi cheltuia femeia banii şi a rămas fără cuvinte! „Ea nu mi-a cerut niciodată bani. Când treceam pe lângă ea doar îmi spunea…”

În fiecare săptămână, acest bărbat îi dădea bani şi mâncare unei femei de pe stradă.

Greg Smith a postat pe internet povestea unei cerșetoare care și-a făcut abonament la bibliotecă în loc să-și cumpere mâncare.

Astfel, banii pe care îi primea de la trecători erau investiți de femeie în educația ei, deoarece ea își dorea să poată citi și scrie corect pentru a se putea angaja. Bărbatul a rămas uimit de voința lui Amy Jo și astfel a decis să-i împărtășească povestea care este uimitoare.

Un om de afaceri din Orlando este un bărbat despre care am putea spune că atrage cerșetorii ca un magnet. Îmbrăcat la costum și pășind cu încredere pe străzile orașului, fiecare cerșetor îi răsare în cale. Însă, într-o zi acesta a întâlnit o femeie care nu i-a cerut bani, ci în schimb i-a spus:

„– Bună dimineața, domnule! Să aveți o zi minunată! Dumnezeu să vă binecuvânteze!”

Poate că aceasta a fost cea mai neobișnuită interacțiune cu un cerșetor așa că Greg a postat pe contul său de socializare o lecție de viață pentru toată lumea.

Greg nu se aștepta la asta și s-a oprit să vorbească cu femeia. Cei doi au ajuns să fie prieteni. Chiar se întâlnesc în fiecare marți pentru a lua masa de prânz. Motivul pentru care cei doi au rămas prieteni este înduioșător. Iată ce a scris Greg pe Facebook.

„Faceți cunoștință cu Amy Joe. În ultimele săptămâni, în fiecare marți, mă întâlnesc cu Amy Joe. Ea nu mi-a cerut niciodată bani, doar îmi spunea „Buna dimineața, domnule! Să aveți o zi minunată! Dumnezeu să vă binecuvânteze! ” și îmi zâmbea.

Port un costum atunci când merg la serviciu, așa că atrag atenția multor cerșetori. Amy Joe nu mi-a cerut niciodată bani. În fiecare marți luăm masa împreună. 30 – 60 minute o ascult cât de optimistă e, deși ea nu are mai nimic. ”

Greg a fost șocat de o dezvăluire a femeii. Amy Joe nu știe să scrie și să citească. Ea nu fumează, nu bea și nu se droghează. Pur și simplu, nimeni nu a încercat să o învețe să citească.

Amy i-a mărturisit lui Greg că îi este foarte greu să își găsească de muncă din cauza faptului că este analfabetă, așa că toți banii pe care îi primește îi cheltuie pe abonamentul la bibliotecă pentru a împrumuta cărți în loc să-și cumpere mâncare. Asta l-a întristat pe Greg, Amy era în stare să renunțe la mâncare pentru a-și găsi un loc de muncă.

“Eu am fost binecuvântat cu doi părinți minunați și cu o familie care a găsit mereu resursele necesare pentru ca eu să orice mi-am dorit. Amy Joe nu a fost așa de norocoasă. În afara faptului că eu și Amy luăm masa, acum o învăț să citească. Timp de o săptămână închiriez o bibliotecă și citim împreună.

Am postat această întâmplare nu pentru a mă lăuda sau pentru a te face să îți fie milă de Amy. Am scris pentru a îndemna pe cineva să ajute o persoană care are nevoie. Sunt multe persoane ca Amy. Să ajuți poate fi ușor, la fel ca zâmbitul sau salutatul. Eu sunt suficient de norocos din punct de vedere financiar pentru a o ajuta pe Amy Joe, așa că voi face asta în continuare.”

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You cannot copy content of this page