Press "Enter" to skip to content

Grindină cât mingea de tenis! Oameni răniți și mașini sparte. Imagini înfiorătoare lăsate în urmă de furtună

Grindină cât mingea de tenis în sudul Franței. Imagini înfiorătoare lăsate în urmă de furtună. Disperați, oamenii spun că au suferit pagube însemnate și au nevoie de ajutor

Grindina cât mingea de tenis a făcut prăpăd în Franța, acolo unde meteorologii au transmis de urgență un cod portocaliu de furtuni. Culmea, totul s-a întâmplat în plin val de caniculă.

Grindina a făcut ravagii în Franța

Din nefericire bucățile de gheață au provocat pagube importante în agricultură. Acestea au ajuns direct pe câmp, dar au produs dezastru și în serele cultivatorilor. De asemenea, pagube importante au suferit și vehiculele surprinse de grindină.

Multe dintre ele au sfârșit cu parbrizul sau luneta sparte. Totodată caroseria autoturismelor surprinse de furtună a fost făcută praf după ce ghiulele de gheață s-au lovit de mașini.

Potrivit prefecturii din Bordeaux, furtunile cu vânturi puternice şi grindină urișă au lovit sud-vestul Franţei. Nu mai puțin de 900 de apeluri telefonice au avut de rezolvat cei de la serviciul de urgență.

În același timp, câteva mii de persoane au rămas fără electricitate şi alte 30 au fost strămutate în adăposturi de urgenţă. Mai mult decât atât, o tabără de vacanţă cu 126 de copii şi 28 de profesori a trebuit să fie evacuată, iar doi copii au suferit răni uşoare.

Și podgoriile faimoase ale Franței din această zonă, la fel ca alte culturi agricole au suferit pagube însemnate.

Serviciul naţional de meteorologie, Meteo France, a anunţat că unele dintre bucăţile de grindină au avut diametre de şapte centimetri. Vânturile au înregistrat viteze de până la 115 kilometri pe oră.

Pompierii din Gironda au înregistrat 200 de intervenții. O afacere din Taillan Médoc își anunță închiderea pe perioadă nedeterminată din cauza pagubelor. În Caudéran, în jurul orei 21:20,  un tânăr surprins pe bicicletă a fost lovit serios de bucăţile de gheaţă.

@.oscar.btlt #bdx #bordeaux #tempete #pluie @Hugo le vidzz @Marcopinel ♬ Monkeyshine-JP – Lt FitzGibbons Men

Băiatul a reuşit cu greu să se adăpostească şi a filmat furtuna. A postat apoi pe o reţea de socializare și a arătat tuturor cât de mari erau bucățile de gheață.

 

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You cannot copy content of this page