Press "Enter" to skip to content

Gestul impresionant făcut de un preot din Constanța. Toți cei prezenți l-au judecat

Gestul impresionant făcut de un preot. Un preot din Constanța le-a dat o lecție de viață celor prezenți. Deși, inițial acesta fusese aspru judecat de oameni, gestul său i-a emoționant pe toți. Este vorba despre povestea unui preot care nu a ținut cont că este judecat de persoanele din jur, dar în schimb le-a oferit acestora o adevărată lecție de omenie.

Gestul impresionant făcut de un preot din Constanța. Toți cei prezenți l-au judecat

Gestul impresionant făcut de un preot din Constanța. Un preot din Constanța i-a impresionat pe clienții de la un fast-food, inclusiv pe angajatorii acestuia. Gestul său emoționant i-a lăsat mască pe cei din jurul său, dar mai mult decât atât, preotul i-a învățat o lecție. Întregul eveniment a fost povestit pe Ortodoxia.me, de către Preotul George Mihai Hrițuleac, iar finalul cu siguranță te va surprinde.

În urmă cu câteva zile, un preot a fost văzut în centrul vechi din Constanța, în timp ce aștepta la o coadă la un fast-food. Acesta era îmbrăcat în reverandă, iar un grup de tineri l-au observat și au început să-l critice, pentru că preotul ar trebui să țină post în această perioadă de sărbători. Cu toate că i-a auzit, preotul nu spunea nimic. Ajuns la casă, acesta i-a cerut vânzătoarei un kebab cu de toate. Pregătită să-i dea comanda, vânzătoare a spus câteva cuvinte ironice. „- Ce, părinte, ți-e foame rău?”, spuse doamna cu obrăznicie. „Îți fac cum fac la toată lumea. Dacă ți-e foame tare, ia-ți două.” Auzind cele spuse, preotul i-a mai cerut un kebab la pachet. „- Cred că unul ar fi suficient pentru acum, dar mai puneți unul la pachet, vă rog!” replică părintele, cu același zâmbet pe față.

Ce a făcut părintele cu mâncarea

După ce preotul i-a mai cerut vânzătoarei încă un kebab, aceasta le-a pregătit pentru amândouă. Pe unul l-a pus pe tavă, iar pe cel de-al doilea l-a pus într-o pungă, pentru a-l mânca mai târziu. După ce a achitat nota de plată, părintele a ieșit cu pachetul afară, și într-un colț mai îndepărtat al terasei deschisă de fast-food, aștepta un copil îmbrăcat cu haine rupte și murdare. În acel moment, preotul i-a așezat tava în față, i-a oferit punguța cu celălalt kebab și sărutându-l pe frunte, a plecat în treaba lui. Ei bine, în acel moment, toți cei care l-au judecat aspru, au primit o lecție de la preotul din Constanța. Atât femeia, cât și tinerii, au amuțit. Astfel, spune, preotul George Mihai Hrițuleac, părintele care i-a cumpărat de mâncare unui copil al străzii, le-a demonstrat tuturor că nu trebuie să judeci un om înainte de a-i cunoaște intențiile. „Nu judecaţi, ca să nu fiţi judecaţi. Căci cu judecata cu care judecaţi, veţi fi judecaţi, şi cu măsura cu care măsuraţi, vi se va măsura.” (Matei 7:1-2).

De asemenea, preotul Hrițuleac spune că orice dezamăgire este o faptă bună, un serviciu, și că trebuie să le mulțumim celor care îi dezamăgesc pe alții. „Şi orice dezamăgire este o faptă bună, un serviciu, să pupăm mâna celui care ne dezamăgeşte, să îl pupăm pe obraji, să-i mulţumim frumos, să-l punem şi pe acatist vreo zece ani şi să ne despărţim!„.

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You cannot copy content of this page