Press "Enter" to skip to content

Femeile din Siria caută iubirea pe internet și se căsătoresc online

O nouă tendință apare printre femeile din Siria: căsătoriile online. Cu lipsa de bărbați în țară, aceasta pare a fi singura lor șansă de a-și întemeia o familie în viitorul apropiat. Această situație a dus la creșterea căsătoriilor prin împuterniciți sau prin Skype, care reprezintă 54% din căsătoriile din Siria, potrivit judecătorului Mahmoud Al-Maarawi.

Femeile din Siria caută iubirea pe internet și se căsătoresc online, acesta fiind singurul lor mijloc de a se căsători și a-și întemeia o familie în viitor. Lipsa de bărbați în țară a făcut ca această metodă să devină din ce în ce mai populară în ultimii ani.

Căsătoriile prin împuterniciți sau prin Skype sunt cele mai populare în Siria începând cu 2011, anul când a izbucnit războiul în țară. 54% din căsătoriile din Siria sunt realizate prin această metodă, potrivit judecătorului Mahmoud Al-Maarawi, șeful instanței religioase care supervizează emiterea de documente civile pentru musulmanii sirieni.

 O șansă la o viață mai bună

Pentru multe femei din Siria, această metodă de a se căsători și a pleca din țară este singura lor șansă la o viață mai bună. Lipsa de bărbați în țară a făcut ca multe tinere să își caute iubirea și să se căsătorească online, uneori cu bărbați cu care nu au vorbit niciodată sau cu bărbați mai în vârstă decât ele.

„Sunt căsătorită cu un bărbat pe care nu l-am întâlnit niciodată. Este aproape de două ori mai mare ca mine, are două fete adolescente și trăiește în România”, a declarat Zainab, o tânără de 28 de ani, pentru Albawaba News. „De peste șapte luni aștept să îmi primesc viza pentru a fi împreună cu soțul meu. Nu mai există tineri rămași în Siria, așa că aceasta este singura mea șansă să întemeiez o familie și să plec și să devin cetățean al unei țări europene. Nu am niciun viitor aici, cel puțin această căsătorie îmi oferă o speranță”, a adăugat ea.

 Căsătoriile prin împuterniciți sau prin Skype

Căsătoriile prin împuterniciți sau prin Skype sunt cele mai populare în Siria pentru că permit realizarea actelor necesare de căsătorie fără prezența fizică a miresei sau a mirelui. Ceremonia este organizată online, cu participarea unui notar, a miresei, mirelui, părinților și a martorilor. După ceremonie, soția sau un avocat ia contractul pentru a-l înregistra la tribunal, după care se poate începe procesul de emigrare.

„Legea permite trimiterea unui împuternicit pentru o căsătorie prin intermediar”, a explicat Al-Maarawi. Oricine din Siria sau din afara țării poate fie să trimită o împuternicire către o persoană de încredere, fie să numească un avocat să realizeze un contract de căsătorie cu o femeie sau cu tutorele ei legal.


Căsătoriile online și prin împuterniciți sunt o soluție pentru multe femei din Siria care caută să își întemeieze o familie și să aibă o viață mai bună. Lipsa de bărbați în țară a făcut ca această metodă să devină din ce în ce mai populară, iar judecătorul Mahmoud Al-Maarawi spune că aceasta reprezintă 54% din căsătoriile din Siria. Cu toate acestea, această soluție nu este fără riscuri, iar multe femei trebuie să depășească obstacole mari pentru a-și îndeplini visul de a avea o familie și o viață mai bună în altă țară.

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You cannot copy content of this page