Press "Enter" to skip to content

Elevii nu vor mai da teste pe hârtie, iar tabla clasică și buretele vor dispărea. Anunțul făcut de ministrul Educației

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a făcut o serie de precizări privind defășurarea orelor de curs. El a precizat că are mai multe propuneri atractive pentru ca elevii din România să învețe și să fie interesați de școală. 

  • Noutăți în școlile din România
  • Tabla și buretele vor dispărea
  • Testele nu se vor mai da pe hârtie

Pentru că tehnologia se dezvoltă de la o zi la alta, școala trebuie de asemenea să implementeze noi lucruri ca elevii să poată fi atrași de învățământ și să meargă la școală.

Vești bune pentru elevi! Nu vor mai da teste pe hârie, iar tablele clasice vor dispărea

Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației, a anunțat că își dorește ca examenele și testele pe hârtie să dispară, iar acestea să fie înlocuite prin taste și ecrane tactile.

Totodată, se vrea ca și tablele clasice să fie înlocuite cu table inteligente și interactive care pot avea mai multe funcții, astfel încât tinerele generații să fie mai mult atrase.

”La nivel de hardware, o reformă majoră va fi înlocuirea tablei, celebra tablă, domnul Trandafir. Este un instrument care a produs efecte în educația tuturor, dar este un instrument care nu mai atrage tinerele generații. Toate tablele clasice vor fi înlocuite de table interactive, inteligente, Acesta este un prim pas”, a spus Sorin Cîmpeanu.

Ministrul Educației mai precizează că profesorii nu vor avea nimic de făcut în plus decât să folosească un market pe tabla interactivă, asta dacă nu au competenție digitale.

”Iar acei profesori care nu au competențele digitale foarte dezvoltate, nu trebuie să facă nimic în plus decât să scrie cu markerul pe tabla interactivă așa cum scriu cu creta pe tabla clasică. Sigur, se poate șterge, dar avantajul este că fiecare elev își poate stoca lecția, în timp real, pe ltapop, pe telefon, pe orice dispozitiv, inclusiv elevii care din anumite motive nu pot participa la ore”, mai spune el.

Totodată, prin intermediul tablelor interactive, profesorii vor putea să prezinte lecția într-o manieră mult mai interesantă.

Elevii vor fi mult mai atrași să studieze

Vor putea să stârnească altfel interesul elevilor care deja sunt familiarizați cu era digitală și au telefoane inteligente încă din primii ani de viață.

Până în prezent, doar câteva școli din România dispun de astfel de table interactive, însă se dorește ca în toate instituțiile de învățământ tabla clasică și buretele să devină istorie.

Un al doilea pas, având un astfel de instrument în față, tu ca profesor poți să ilustrezi o simplă căutare, un motor de căutare pentru anumite subiecte și vor fi prezentate într-o manieră mult mai atractivă elevilor. Este o modalitate de a ține treaz interesul elevilor pentru școală și a transforma profesorul din rolul clasic pe care l-a avut, și a fost foarte bun pentru perioadele respective, într-un facilitator, într-un mentor și îndrumător printre nenumăratele surse de informare de pe Internet. Vor fi recomandate acele surse care sunt credibile și eficiente în interesul elevilor pentru a putea dobândi competențele pe care le dorim cu toții.”, a mai spus Sorin Cîmpeanu.

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You cannot copy content of this page