Press "Enter" to skip to content

El este MARIUS, tânărul de 29 de ani care a murit în explozia de la Călimănești. Abia făcuse nunta și aștepta un copil

Un tânăr de 29 de ani, din comuna Cârligele, județul Vrancea, este printre cei patru muncitori care au murit în urma exploziei de la Călimănești, Vrancea. Marius Chiriac abia se căsătorise și aștepta un copil.

Marius avea 29 de ani și lucra pe șantierul Autostrăzii Moldova. S-a căsătorit pe 2 septembrie 2023 și aștepta primul copil, soția lui fiind însărcinată.

Tânărul lucra pe un utilaj când a fost spulberat de suflul exploziei. Soția lui Marius este educatoare la grădinița din comuna Cârligele, Vrancea.

Edilul Ștefan Moscu spune că părinții au fost cei care l-au sunat să-i spună că băiatul lor nu le răspunde la telefon.

„După bucuria nunții, a venit această tragedie. Suntem șocați cu toții. Părinții m-au sunat disperați dimineață că nu le răspunde băiatul. Am vorbit cu primarul de la Pufești, cu domnul prefect, apoi la Medicină Legală. Din păcate, toți mi-au confirmat că nu mai este, că băiatul a murit. Era un băiat cuminte, liniștit, muncitor. M-a bucurat mult să-I văd mire și mireasă, i-am cununat în urmă cu două săptămâni. Și acum această nenorocire”, oftează Ștefan Moscu, primarul comunei Cîrligele.

Marius i-ar fi ținut locul unui coleg

Mai mult, potrivit primarului, tânărul de 29 de ani nu ar fi trebuit să se afle pe șantier azi-noapte, el ținând locul unui coleg.

„Am auzit că nu trebuia să fie de serviciu, a făcut în locul altcuiva, un coleg. Am sunat pĂrinții și le-am dat vestea teribilă. Am chemat Salvarea, deoarece soția este însărcinată. A fost groaznic, nu am cuvinte… o dramă”, a povestit primarul, potrivit adevărul.ro.

Explozie devastatoare la Călimănești

IPJ Vrancea informează că, încă din cursul nopții, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Vrancea, la locul incendiului s-a deplasat o echipă complexă formată din ofițeri specialiști – Serviciul Investigații Criminale și criminaliști, pentru a efectua cercetarea la fața locului, în vederea stabilirii tuturor împrejurărilor în care s-a produs evenimentul. În această cauză a fost întocmit un dosar penal în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă, distrugere, neluarea măsurilor legale de securitate și sănătate în muncă precum și nerespectarea măsurilor legale de securitate și sănătate în muncă.

Patru muncitori, arși de vii pe șantierul Autostrăzii Moldovei, după o explozie la magistrala de gaz Călimănești / Alți 5, răniți

Patru oameni au murit, iar alți cinci au fost răniți, după ce o magistrală de gaz din localitatea Călimănești, județul Vrancea, a fost cuprinsă de flăcări.

Incendiul a fost urmat de o explozie devastatoare, iar din primele informații se pare că muncitorii care operau un utilaj au atins conducta.

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You cannot copy content of this page