Press "Enter" to skip to content

E război mare în muzica populară. Olguța Berbec și Niculina Stoican sunt la cuțite

Războiul continuă în lumea muzicii populare. Olguţa Berbec, despre atacul la adresa Niculinei Stoican: „Nu este prima oară”

”Nu este niciun secret, pur si simplu este vorba despre incalcarea drepturilor de autor. Eu scriu piese, cred in ele,

le scot din sufletul meu si este inacceptabil ca altcineva sa-si insuseasca aceasta munca. Consider ca in 2022, folclorul nu se mai culege de pe ulitele satului.

Folclorul este bine gandit, proiectele sunt bine calculate, platite cu bani, si trebuie sa ne respectam munca.

Imi pare rau ca suntem cumva in situatia asta. Nu este un lucru care ma face fericita, dar nu este prima oara si atunci cred ca lucrurile trebuie lamurite. Nu sunt deacord ca cineva sa-mi fure munca sau o farama de emotie. Eu am fost foarte toleranta cu cei care ma intreaba, cu draga inima daruiesc gratuit melodii intregi tinerilor. Dar nu sunt deacord ca cineva sa-l insuseasca, oricine ar fi acel artist si sa afirme ca l-a luat de la batrani.

Inregistrat si pus titlu de album, pus pe youtube… stiti ca youtube-ul remunereaza cantecele si nu s-ar fi ajuns aici daca legile youtube-ului ar fi permis remunerarea in doua parti. A trebuit sa ajungem in fata instantei pentru a se hotari autenticitatea. Nu este un proces de rautate, de invidie, pur si simplu trebuia lamurita problema asta”, a declarat Olguta Berbec, la Etno TV.

Artista o consideră pe marea artista Angelica Stoican, mama Niculinei, un model în folclor. Ba chiar susţine că n-ar trebui să existe răutăţi între colegii de breaslă.

”Modelul meu a fost Angelica Stoican! Cred ca e firesc pentru cei din Mehedinti, si nu numai. Mi-e draga pentru ca are o eleganta, un vocabular elevat, nu se identifica neaparat cu arhaismul. Are o eleganta ce nu se gaseste la toti artistii.

Eu cred ca toti avem un loc si trebuie sa razbim! Pana la urma, ne selecteaza timpul. Poate nu pentru toata lumea este loc pe scena dar fiecare trebuie sa lupte sa-si gaseasca locul corect.”, a mai spus Olguţa Berbec.

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You cannot copy content of this page