Press "Enter" to skip to content

Drama unei mame care a fugit alături de micuțul ei, din calea bombardamentelor din Ucraina! A trecut granița pe jos: „Nu mi-am luat nimic în afară de documente și copil”

Joi dimineață, 24 februarie, Vladimir Putin a autorizat invadarea Ucrainei! La scurt timp după anunț, au început bombardamentele în capitala Kiev, dar și în alte orașe. De teamă, oamenii s-au îngrămădit să părăsească țara de urgență.

Este prăpăd în Ucraina! Președintele rus a invadat mai multe orașe ucrainene, printre care Kiev, Harkov sau Odesa, precum și estul țării. Operațiunea militară a Rusiei a băgat în sperieți populația, care a fugit din calea bombardamentelor trupelor rusești. 

La scurt timp după ce Rusia a atacat Ucraina, președintele Volodomir Zelenski a decretat legea marțială și le-a cerut ucrainienilor să se adăpostească. Pe de altă parte, mai multe persoane au decis să plece din Ucraina și au format cozi imense la granițe.

Războiul din Ucraina a băgat populația în panică

Este și cazul unei tinere mame, care a intrat în România pe jos, prin vama Siret. Imediat cum trupele rusești au luat cu asalt Ucraina, femeia și-a luat actele și copilul și a decis să revină în România.

Tânăra este de origine ucraineană, dar este măritată cu un român. Bărbatul a așteptat-o la intrarea în România. Într-un interviu pentru Antena 3, femeia a povestit că și-a lăsat mașina acasă și a traversat granița pe jos, cu bebelușul său.  

„Este panică mare pentru că toată lumea vrea să plece de acolo. E aglomerație mare la vamă. E normal că lumea e panicată, toți au familii, copii. Am lăsat mașina acasă, am trecut pe jos, nu pot să stau atât cu copilul. Mă așteaptă soțul în România. Sunt stresată, mi-am lăsat familie, mi-am lăsat tot acolo. Nu mi-am luat nimic în afară de documente și copil”, a spus ea pentru Antena 3.

Și la granița cu Republica Moldova s-a instalat panica. Sute de mașini au încercat să părăsească Ucraina prin vama Palanca. 

Maia Sandu a decretat stare de urgență în Republica Moldova

Maia Sandu a decis închiderea granițelor după ce a primit cetățeni care se aflau în Ucraina. De asemenea, liderul politic a mai precizat că va face tot posibilul ca locuitorii Republicii Moldova să nu aibă de suferit din conflictul Rusiei cu Ucraina.

„Comunitatea internațională e unanimă în condamnarea acestui act de război. Am convocat Consiliul Suprem de Securitate. Am stabilit că Guvernul va cere Parlamentului să declare stare de urgență. Am dispus intensificarea eforturilor de patrulare ale subdiviziunilor MAI pentru a preveni eventuale provocări. Solicit cetățenilor Republicii Moldova care se află în Ucraina să se întoarcă acasă. Toate punctele de trecere a frontierei sunt deschise și funcționează în regim extins, cu forțe suplimentare”, a declarat Maia Sandu, joi, 24 februarie.  

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You cannot copy content of this page