Press "Enter" to skip to content

Drama lui Gheorghe Turda. Soția lui a murit de leucemie: „A fost cumplit de greu”

Drama lui Gheorghe Turda. Chiar dacă apare mereu cu zâmbetul pe buze, iar prin muzica lui aduce bucurie în inimile românilor, artistul de muzică populară a trecut printr-o perioadă foarte grea din viața lui.

Drama lui Gheorghe Turda. Cântărețul a fost căsătorit timp de 37 de ani cu o cunoscută balerină, Elisabeta, alături de care a trăit o foarte frumoasă poveste de dragoste și alături de care a luptat cu boala necruțătoare. Se pare că, așa cum dezvăluie cântărețul, aceasta s-ar fi îmbolnăvit, în urma unui turneu din Japonia, în 1987, după ce ar fi vizitat Hiroshima, unde încă se mai aflau urme ale bombardamentului nuclear din 1945.

Drama lui Gheorghe Turda

În timpul unui turneu în Japonia, în 1987, soţiei mele, prim-balerină solistă a Ansamblului Rapsodia, i s-a declanşat o boală teribilă, leucemie cronică trombocitară. Acel turneu a fost extrem de solicitant, în 35 de zile am avut 32 de concerte şi foarte puţin timp de odihnă.

 În urma vizitei la Hiroshima a apărut boală, probabil din pricina climei şi a radiaţiilor care au persistat încă din 1945, chiar şi astăzi fiind urmări ale bombei atomice. Din păcate, după o luptă de mai bine de 20 de ani, Dumnezeu nu a mai vrut s-o ţină lângă mine. După moartea soţiei a trebuit să-mi continuu drumul vieţii, deşi nu a fost deloc simplu.

A fost o relație foarte frumoasă, de 37 de ani, până când s-a îmbolnăvit în Japonia. Acolo s-a îmbolnăvit de leucemie, săraca. A fost cumplit de greu pentru că a avut o boală incurabilă. Și am ținut-o peste 22 de ani în viață prin atașamentul de tată și… A fost cumplit de greu!”, a declarat artistul, în podcastul „Altceva cu Adrian Artene” .

Gheorghe Turda nu își dorește o relație serioasă

Gheorghe Turda a împlinit pe data de 6 martie onorabil vârsta de 75 de ani. Acesta este unul dintre cei mai apreciați interpreți de muzică populară de la noi din țară.  Cu această ocazie, artistul a povestit într-un interviu cum își sărbătorea în mod normal ziua alături de soția lui, Elisabeta și de cele doua fiice. Acesta a mai povestit că în viață i s-a împlinit toate lucrurile pe care le-a visat.

Artistul a fost întrebat dacă a reușit să își refacă viața și dacă în prezent se află cineva special în viața lui. Acesta a venit și cu un răspuns. „Eu am avut două experiențe nereușite după ce Elisabeta a plecat la îngeri. Din cauză că au fost două nereușite cred că m-am lecuit. Am oferte dar e mai bine așa, de unul singur, deocamdată. Și, ca să mai râdem, există la noi o vorbă: decât să-mi cumpăr o vacă întreagă de la târg mai bine câte o fleică în fiecare seară”, a declarat acesta.

În trecut Gheorghe Turda a trăit o poveste de dragoste cu Elena Merișoreanu, colega sa de scenă. Aceștia au avut o relație în secret, care însă nu a funcționat pe termen lung. Acesta a povestit că relația lor nu a fost serioasă, deoarece interpreta de muzică populară era nehotărâtă.

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You cannot copy content of this page