Press "Enter" to skip to content

Dramă într-o familie din Iași. Un tată s-a sinucis când a aflat că fiica lui de 15 ani a rămas însărcinată. Vestea că va fi bunic i-a fost dată chiar de fată

Un bărbat s-a sinucis după ce a aflat că fiica lui a rămas însărcinată. La scurt timp după ce a primit vestea, și-a pus ștreangul de gât. Totul a început după ce fiica sa în vârstă de 15 ani și-a făcut un iubit și a avut cu acesta relații intime. De o vreme a aflat că va deveni mamă și a vrut să împărtășească asta și cu părinții ei. Nu s-a gândit probabil la faptul că tatăl ei va claca și va recurge la un asemenea gest

Tragedie într-o comună din Iași. Zilele trecute, un bărbat în vârstă de 42 de ani și-a pus capăt zilelor lăsând în urma sa multe întrebări fără răspuns. Viorel Ioan Ciofu locuia în satul Domnița împreună cu soția sa și cei trei copii. Situația familiei nu era una chiar roz, însă împreună au trecut treptat peste greutăți. Pe 2 martie însă bărbatul a clacat și a decis să-și încheie socotelile cu viața.

Povestea începe în seara zilei de 1 martie. Această dată din calendar înseamnă pentru majoritatea familiilor bucurie și liniște. Pentru familia Ciofu din Țibana nu a fost însă chiar așa. Viorel a ajuns acasă pe seară. Consumase ceva alcool, iar de la câteva vorbe mai aprinse schimbate cu soția sa până la un scandal în toată regula nu a mai fost decât un pas. La un moment dat, cearta dintre cei doi s-a încheiat, iar soția bărbatului în vârstă de 38 de ani a mers să se așeze în pat. Din acel moment nu a mai știut ce face soțul său. Noaptea a trecut, iar dimineața, în jurul orei 7:30, femeia a ieșit din casă. La scurt timp avea să facă o descoperire care probabil îi va marca viața de acum înainte.

Și-a găsit soțul spânzurat în spatele casei

Femeia l-a găsit pe soțul ei spânzurat în grădina din spatele casei. A înlemnit când l-a văzut și a sunat disperată la numărul unic de urgențe 112 să anunțe tragedia. Imediat la fața locului s-au deplasat un echipaj medical și polițiștii. Din păcate, pentru bărbat nu s-a mai putut face nimic. Era decedat de câteva ore. De când s-a spânzurat bărbatul, în sat nu mai este liniște. Lumea vorbește despre tragedie și pune sinuciderea bărbatului pe seama veștii pe care ar fi primit-o acesta recent de la fiica lui în vârstă de 15 ani. Adolescenta a cărei identitate o vom proteja învață la o școală din Iași.

Din câte se pare, are o relație cu un tânăr mai mare decât ea. Deși are doar 15 ani, aceasta nu a ezitat să își înceapă viața sexuală și nici nu a evitat o potențială sarcină. De ceva timp a aflat că iubitul ei a lăsat-o însărcinată. Vestea a ajuns și la urechile părinților fetei, care nu au fost prea încântați. Lumea din sat spune că tatăl adolescentei, Viorel Ciofu, a fost extrem de afectat de cele întâmplate și de aceea s-ar fi sinucis. Nimeni nu poate ști dacă acesta a fost sau nu motivul pentru care bărbatul a recurs la un asemenea gest.

Fiica bărbatului a aflat recent că este însărcinată, deși are 15 ani

Reporterii „BZI” au mers în comuna Țibana să afle ce s-a întâmplat. Au încercat să discute cu soția și cu fiica bărbatului, însă acestea nu au rostit prea multe cuvinte. Soția bărbatului a spus că nu știe de ce a recurs Viorel la un asemenea gest, însă a ținut să precizeze că anul trecut a mai avut o tentativă de sinucidere. Pe de altă parte, fiica bărbatului care a rămas însărcinată a spus că ar vrea să renunțe la școală, probabil pentru a putea avea grijă de copil. Adevăratul motiv pentru care Viorel Ciofu s-a sinucis nu se va afla niciodată. El nu a lăsat vreun bilet de adio și nici nu a spus nimănui ce gânduri are. Polițiștii din Iași au deschis un dosar penal în acest caz.

Polițiștii au fost sesizați printr-un apel la numărul unic de urgențe 112 despre faptul că un bărbat în vârstă de 42 de ani a fost găsit spânzurat în curtea locuinței sale din satul Domnița, comuna Țibana. În cauză a fost deschis un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ucidere din culpă. S-a dispus efectuarea necropsiei pentru stabilirea cauzei decesului.

Polițiștii au deschis un dosar penal pentru a stabili ce s-a întâmplat

Trupul bărbatului a fost transportat la Institutul de Medicină Legală (IML) Iași pentru necropsie. Acum, familia Ciofu se pregătește de înmormântare. Primarul comunei Țibana a precizat că va oferi un ajutor familiei.

„Noi am stabilit să oferim 500 de lei ca ajutor de înmormântare. Ne pare nespus de rău de cele întâmplate”, a spus Gheorghe Rotaru, primarul comunei Țibana.

Nașul de botez al tinerei care a rămas însărcinată a spus că va da și el o mână de ajutor.

„Nu știu exact ce a fost…Era supărat și din cauza fetei și nici cu banii nu stătea prea bine. Mai lucra prin sat, nu avea un serviciu stabil. O să vedem cum facem cu înmormântarea și ce mai e. Așa a fost să fie. Dumnezeu să-l ierte”, a precizat bărbatul.

A fost adolescenta victima vreunei infracțiuni?

Acum, autoritățile ar trebui să facă verificări pentru a stabili ce s-a întâmplat și cu adolescenta care a rămas însărcinată la 15 ani. Copila nu are niciun venit în afară de alocație, iar de la mama sa nu poate avea prea mari pretenții financiare. Acum, după moartea tatălui ei, întreaga familie trăiește doar din alocații. Polițiștii ar trebui să vadă dacă nu cumva iubitul adolescentei a încălcat vreo lege. Lumea din sat vorbește că bărbatul ar avea vreo 20 de ani. De asemenea, reprezentanții DGASPC ar face bine să arunce un ochi peste familia Ciofu, pentru că atât mama copiilor, cât și adolescenta însărcinată au nevoie de ajutor. În ultima perioadă, la Iași, mai multe persoane și-au pus capăt zilelor din diferite motive.

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You cannot copy content of this page