Press "Enter" to skip to content

Doliu în sânul Bisericii Ortodoxe Române! Un preot în vârstă de 54 de ani a murit în săptămâna Crăciunului: „A plecat spre a colinda la Poarta Raiului”

Biserica Ortodoxă Română, în doliu! Un preot în vârstă de 54 de ani a murit în săptămâna Crăciunului. Tristul anunț a fost făcut de preotul Ioan Bârgăoanu, protoiereu de Onești. Părintele care s-a stins din viață înainte de Nașterea Domnului slujea în Parohia Valea Bogdanei, din județul Bacău.

  • Doliu în lumea ortodoxă
  • Un preot în vârstă de 54 de ani a murit în săptămâna Crăciunului
  • Ce mesaj a transmis părintele Ioan Bârgăoanu

Părintele Ovidiu Herbei s-a stins din viață la vârsta de 57 de ani, cu câteva zile înainte de Crăciun. Preotul slujea în Parohia Valea Bogdanei, din județul Bacău. Vestea că acesta s-a stins din viață a fost dată de preotul Ioan Bârgăoanu, protoiereu de Onești, care a transmis și un mesaj emoționant.

Părintele Ovidiu Herbei a murit la 57 de ani

Vestea că părintele Ovidiu Herbei s-a stins din viață i-a întristat mai ales pe credincioșii care îl iubeau. Preotul a murit la vârsta de 57 de ani, iar tristul anunț a fost făcut de preotul Ioan Bârgăoanu, protoiereu de Onești, care a ținut să transmită și câteva cuvinte emoționante.

„Cu multă durere în suflet, Vă anunțăm că Părintele Ovidiu Herbei a plecat în ceata slujitorilor cerești. Preotul Ovidiu Herbei a fost un duhovnic înțelept, harnic și rugător al Protopopiatului Onești, Parohia Valea Bogdanei, comuna Ștefan cel Mare, și a fost chemat în ceata colindătorilor cerești de Milostivul Dumnezeu înainte de Crăciun. Preot ctitor în parohiile Heltiu, Negoiești și Poiana Sărată Părintele Ovidiu Herbei a jertfit viața sa pentru consolidarea , construirea sau edificarea Sfintelor Locașuri de cult ; implicat jertfelnic în multe proiecte social filantropice ale Bisericii a plecat sa slujească în Casa Tatălui Ceresc.(…)Fire blândă și suflet cald părintele Ovidiu știa sa te asculte și sa îmbărbăteze în momentele grele, fii și fiicele sale duhovnicesti duhovnicești îl cinsteau cu drag pe Părintele lor. Hristos a Înviat! Dumnezeu să odihnească în pace sufletul său harnic!”, a fost mesajul transmis de părintele Ioan Bârgăoanu, scrie observatornews.ro.

Protoieria Onești a transmis, de asemenea, un omagiu preotului Ovidiu Herbeu.

“Iubiți frați preoți, prieteni sau colegi ai părintelui Ovidiu Herbei, plecat spre a colinda la Poarta Raiului după părerea multora dintre noi mult înainte de vreme”.

Cine a fost preotul Ovidiu Herbei

Ovidiu Herbei s-a născut la data de 3.12.1968 în Municipiul Onești. După susținerea examenului de bacalaureat în anul 1987, s-a înscris la Facultatea de Teologie Ortodoxă „Dumitru Stăniloae” din Iași, pe care a absolvit-o în anul 1994. Părintele a activat în parohiile: Cucova (decembrie 1993-februarie 1994), Poiana Sărată (februarie 1994-martie 1997), Heltiu-Boiștea (aprilie 1997-februarie 2015), Negoiești (martie 2015-septembrie 2022) și Valea Bogdanei (septembrie-decembrie 2022).

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You cannot copy content of this page