Press "Enter" to skip to content

Doliu în lumea teatrului. A murit actorul Mihai Bica, fost director al Teatrului Național Radu Stanca din Sibiu

Actorul Mihai Bica, fost director al Teatrului Național Radu Stanca din Sibiu, a încetat din viață la vârsta de 59 de ani.

Doliu în lumea teatrului. A murit actorul Mihai Bica, fost director al Teatrului Național Radu Stanca din Sibiu.

„Ce ianuarie crud! A început cu moartea lui Adam Puslojic și se încheie cu cea a lui Mihai Bica. Sunt fără grai! S-a dus un mare actor, un imens iubitor de poezie și recitator, un artist deplin, un Om! Ce păcat că ne-am văzut mereu pe grabă și pe sărite! Dumnezeu să-l odihnească! Păcat că nu a apucat să participe la vernisajul expoziției sale din 3 februarie de la “Cafeneaua literară” din Sibiu”, a transmis scriitorul Laurențiu-Ciprian Tudor, pe Facebook.

Mihai Bica era cunoscut și pentru tablourile sale, urmând să aibă pe 3 februarie o expoziție de tablouri. „Am văzut azi – și am privit îndelung – tablourile actorului Mihai Bica, pregătite să fie expuse pentru vernisajul din 3 februarie a.c., ora 19:00. Alături de luminoasa carieră în spațiul filmului și al scenei deschise, în simbioză cu gestul și cuvîntul, distinsul meu prieten ne dezvăluie acum o altă cameră secretă a sufletului și minții sale: fascinația pentru forme și culori. Merită văzută/privită această expoziție, pentru că numai așa vom avea imaginea integrală a personalității lui Mihai Bica” a scris zilele trecute profesorul Ion Dur.

Mihai Bica s-a născut în 10 decembrie 1963 la București. A fost absolvent al IATC ”IL Caragiale” București (UNATC), 1983- 1987, clasa prof. Olga Tudorache, asistenți Florian Pittiș și Florin Zamfirescu. A fost actor la Teatrul din Sibiu (1988-2000), Teatrul Național ”IL Caragiale” București, Teatrul Mic.

Si-a incheiat cariera la Teatrul ”Sică Alexandrescu” din Brașov, unde era angajat din anul 2002.

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You cannot copy content of this page