Press "Enter" to skip to content

Din păcate, vestea tristă a serii. E vorba despre Céline Dion….

Vești proaste pentru fanii celebrei Céline Dion! Din motive de sănătate, artista a luat decizia de a anula toate concertele planificate până în 2024. Această hotărâre a fost determinată de faptul că interpreta a fost diagnosticată cu o afecțiune rară și gravă. Echipa ei a dezvăluit că solista se află sub tratament, dar suferă de dureri intense. În plus, surse apropiate a le vedetei au declarat că sunt șanse mari ca ea să nu mai concerteze niciodată în fața publicului.

Din motive de sănătate, Celine Dion a anunțat că nu va mai susține niciunul dintre concertele sale programate în Europa până în aprilie 2024. Motivul acestei decizii este faptul că artista a fost diagnosticată cu o boală rară cunoscută sub numele de sindromul persoanei rigide sau sindromul omului înțepenit, care afectează doar una dintr-un milion de persoane.

Sindromul omului înțepenit, cunoscut și sub numele de sindromul persoanei rigide, este o afecțiune rară și progresivă a sistemului nervos central. Această boală se caracterizează prin rigiditate musculară și spasme involuntare, care pot duce la dificultăți de mișcare și coordonare.

Principalele simptome ale sindromului omului înțepenit includ rigiditate musculară persistentă, în special în mușchii spatelui, gâtului și membrelor, spasme musculare involuntare și durere. Aceste simptome pot fi exacerbate de stres sau de stimuli externi. De asemenea, persoanele afectate pot prezenta și dificultăți de mișcare, deoarece mușchii sunt afectați de rigiditate și spasme.

Sindromul omului înțepenit poate afecta, de asemenea, sistemul nervos autonom, determinând simptome precum tulburări ale somnului, tensiune arterială fluctuantă și disfuncții digestive.

Deși cauza exactă a acestei afecțiuni este necunoscută, se crede că sindromul omului înțepenit este rezultatul unei disfuncții a sistemului imunitar, care atacă propriile celule nervoase. Diagnosticul se bazează pe examinarea clinică, istoricul medical și uneori pe teste suplimentare, cum ar fi electroencefalografia (EEG) sau testele genetice.

În decembrie ea anunțase că își suspendă concertele pe care le avea programate în Europa între februarie și iulie 2023.

„Încerc din greu să-mi recapăt puterile, dar turneele pot fi foarte dificile (…) Este mai bine să anulăm totul acum, până când sunt cu adevărat gata să revin pe scenă”, a spus vedeta în vârstă de 55 de ani.

Într-o înregistrare video de aproape cinci minute postată în decembrie, Celine Dion, vizibil emoţionată, a anunţat amânarea concertelor în Europa din cadrul turneului său şi a povestit că se confruntă cu „probleme de sănătate, de multă vreme”.

„Recent, am fost diagnosticată cu o tulburare neurologică foarte rară, numită în engleză „stiff-person syndrome”(sindromul omului rigid)”, a detaliat ea.

Această tulburare, care se caracterizează în special printr-o rigiditate musculară progresivă, îi provoacă lui Celine Dion dificultăţi la mers şi o împiedică să îşi folosească corzile vocale, după cum a precizat artista.

„Nu cunoaştem încă totul despre această boală rară, dar acum ştim că ea este cauza spasmelor musculare de care sufăr”, a spus cântăreaţa.

Turneul său, intitulat „Courage World Tour”, a început în 2019. Cântăreaţa a susţinut primele 52 de concerte înainte de declanşarea pandemiei de COVID-19, la începutul anului 2020. Vedeta a anunţat apoi că anulează turneul din cauza problemelor de sănătate.

Céline Dion ar putea să nu mai urce vreodată pe scenă

Celine Dion a decis să anuleze peste 40 de concerte din turneul Courage World Tour în Europa până în aprilie 2024, conform unui comunicat emis de organizatorii evenimentului și citat de AFP. Motivul anulării este continuarea tratamentului pentru afecțiunea neurologică cu care artista se confruntă.

După difuzarea comunicatului cu privire la anularea concertelor, surse din echipa Celine Dion au dezvăluit pentru CNN că există o posibilitate ca artista să nu mai susțină niciodată concerte. Aceste surse au menționat că Celine Dion se confruntă cu dureri intense și este supusă terapiei fizice zilnice. În aceste condiții, șansele ca ea să revină vreodată pe scenă și să susțină concerte de anvergură așa cum o făcea odinioară sunt unele minime, susțin reprezentanții artistei.

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You cannot copy content of this page