Press "Enter" to skip to content

Din ce bani trăiește Marina Voica, la 85 de ani. Artista are doar pensie de urmaș

Marina Voica a ajuns să trăiască doar cu ajutorul pensiei de urmaș. Celebra actriță a ajuns să încaseze bine după o viață întreagă petrecută pe scenă. Fanii artistei sunt surprinși de suma aflată. Ce declarații face interpreta despre sectorul material? Ea a decis să nu se plângă, ci să mulțumească pentru faptul că din pasiune a reușit să trăiască toată viața. Ce detalii a oferit vedeta?

Cât încasează Marina Voica: are doar pensie de urmaș

Marina Voica nu primește pensie de la stat pentru întreaga sa carieră artistică așa cum ar fi crezut toată lumea. Veniturile ei nu sunt deloc rele pentru că însumează o indemnizație de merit din partea Ministrului Culturii, dar și o pensie de urmaș.

Artista cu origini rusești declară că nu se plânge și că are un trai bun. Ea nu primește pensie pentru munca depusă pe scenele românești, dar are o indemnizație de merit și pensia de urmaș după dispariția soțului.

Vedeta a trăit o frumoasă poveste de dragoste alături de Viorel Teodorescu, un medic cardiolog de excepție. Pensia primită de solistă este de 1.900 de lei. Pe lângă aceasta, în buzunare îi intră și indemnizația de merit care reprezintă de trei ori valoarea salariului minim brut pe țară. Cea din urmă nu este impozitată.

„Nu am pensie de la stat. Am fost artist liber profesionist”

„Nu mă plâng nici din punct de vedere material, chiar dacă nu am pensie de la stat. Am fost artist liber profesionist. Mă mulțumesc cu pensia de urmaș (după moartea soțului său).

Și, mulțumită Ministerului Culturii, primesc o indemnizație de merit, datorită valorii recunoscute de public a muncii mele și a vechimii în activitatea artistică. Nu am probleme cu partea materială. Nu am regrete, iar cea mai mare împlinire a vieții mele este că trăiesc, că mă bucur de lumea noastră.

Am dus o viață cu bucurii, cu necazuri, ducem o luptă permanent, ne facem că nu observăm ceea ce ar putea să fie rău, suferim dar mergem înainte că așa merge viața”, declara Marina Voica, pentru libertatea.ro.

Artista nu a putut să aibă copii din cauza unor probleme cu inima. Chiar dacă a avut parte de povești de dragoste excepționale, nu a avut urmași alături de niciun amorez. Problema cardiacă de care încă suferă este din tinerețe, fiind nevoită la un moment dat să renunțe și la sportul de performanță. În timpul acesta, mulți artiști de la noi se plâng că au pensii foarte mici după zeci de ani de muncă. 

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You cannot copy content of this page