Press "Enter" to skip to content

Descoperirea ucrainenilor după bombele date de Rusia, la Kiev! Legătura macabră cu războiul din Cecenia. La ce metode ilegale recurge Putin pentru a cuceri Ucraina

Bombardamentele Rusiei asupra Ucrainei sunt din ce în ce mai aprige! Președintele rus, Vladimir Putin, se folosește de orice mijloace pentru a pune stăpânire pe Ucraina.

Marți, 1 martie, au avut loc noi bombardamente ale trupelor rusești asupra orașelor mari, ucrainene, Kiev și Harkov. Autoritățile din Ucraina anunță că au fost lovite inclusiv clădiri de locuințe. Ministrul de externe ucrainean a declarat că președintele rus, Vladimir Putin, „comite crime de război din furie, ucide civili nevinovați”. Se pare că liderul de la Kremlin vrea cu orice preț să cucerească Ucraina și recurge la orice mijloace pentru a câștiga. 

Este a șasea zi a războiului pe care Rusia îl poartă în Ucraina! Rușii continuă să arunce cu bombe peste marile orașe din țara vecină. Coloana de vehicule militare rusești, lungă de 64 de kilometri, a ajuns deja la periferia capitalei Kiev, și se așteaptă să facă ravagii.

Putin vrea cu orice preț să cucerească Ucraina

Rusia este acuzată că folosește și rachete termobarice în atacul asupra Ucrainei, devastatoare pentru populație și mediu. Aceste bombe ar fi fost folosite și în războiul din Cecenia, unul dintre cele mai distrugătoare conflicte ale epocii moderne.

Discuțiile de negocieri între Rusia și Ucraina, care au avut loc luni, 28 februarie, au fost fără succes. În schimb, Vladimir Putin nu se lasă intimidat și continuă atacurile sângeroase asupra ucrainenilor. Rapoartele soldaților din trupele ucrainene au demonstrat faptul că rușii pun la bătaie orice mijloace militare, chiar și interzise, pentru a stăpâni definitiv Ucraina.

Autoritățile ucrainene au declarat că duc lupte grele cu trupele rusești, iar bombardamentul rusesc asupra Harkovului continuă. Clădirea Consiliului Municipal din Harkov a fost lovită de un tir de artilerie rusesc, iar zeci de persoane și-au pierdut viața. 

Ce arme devastatoare folosesc trupele rusești, pentru a bombarda Ucraina

Potrivit publicației euromaidanpress.com, soldații din Ucraina au dezvăluit că au descoperit mai multe bombe cu dispersie care conțineau mine Lepestok (Petal). Minele acestea sunt interzise la nivel mondial și pot fi catalogate drept crime de război.

„Mesaj de la Harkov. Se întâmplă acum. Avertisment! Lepestok! Aruncă bombe cu dispersie cu mine Lepestok Diferite culori. De mărimea unui deget. Calcă pe ea și îți smulge piciorul!”, a anunțat procurorul general ucrainean Irina Venediktova.  

Minele Lepestok (Petal) au mai folosite și în timpul războiului din Afganistan, dar și în alte războaie locale din secolul XX. Dar ce este, de fapt, Lepestok (Petal)?

Specialiștii spun că este o mină cu fragmentare antipersonal de fabricație sovietică. Mai este cunoscută și sub numele de Papagalul verde sau Mina fluture. De asemenea, se aseamănă foarte mult cu bomba americană BLU-43/B Dragontooth.

Ce este cu adevărat șocant este faptul că mina Lepestok (Petal) este o armă mortală, care provoacă daune masive. În Afganistan, copiii obișnuiau să se joace cu aceste mine, pentru că au o formă neobișnuită.  

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You cannot copy content of this page