Press "Enter" to skip to content

Decizia serii luată la Moscova! Cutremur total chiar acum. Este Breaking News

Rusia a oprit robinetul de gaz pentru Polonia. Este o decizie care vine la pachet cu importante consecințe. Autoritățile din Polonia au intrat în alertă. Potrivit informațiilor apărute în spațiul public până la această oră, ministerul pentru climă a alcătuit o echipă de criză după ce livrările au fost oprite în ziua de marți, 26 aprilie.

Decizia serii luată de Moscova

Informația potrivit căreia Rusia a oprit robinetul de gaze pentru Polonia a apărut în publicația Business Insider care a preluat informații de la site-ul polonez Onet. Acesta din urmă a transmis că livrările de gaz din Rusia către Polonia au fost oprite în ziua de marți, 26 aprilie. Acesta este motivul pentru care autoritățile poloneze au intrat în alertă, iar ministerul pentru climă a alcătuit o echipă de criză pentru a gestiona situația.

Nu există încă un comunicat din partea rusă dacă aceasta reprezintă îndeplinirea ultimatumului cu care a amenințat recent Vladimir Putin. Comunicatele oficiale pe această temă sunt așteptate în cursul zilei de astăzi (n. red. marți), a transmis sursa menționată.

Se vehiculează că Moscova a luat decizia de a opri robinetul de gaze pentru Polonia după ce aceasta din urmă a oferit Ucrainei un ajutor militar în valoare totală de 7 miliarde de zloți polonezi (1,5 miliarde de euro).

Într-o conferință de presă care a avut loc zilele trecute, premierul polonez a anunțat că țara pe care o reprezintă a trimis Ucrainei arme a căror valoare de înlocuire a ajuns la 7 miliarde de zloți (1,5 miliarde de euro). Iată motivația oficialului polonez:

(….) Ei să se poată apăra în locul nostru (n.r în locul Poloniei), pentru că acolo se află astăzi linia întâi a luptei cu regimul totalitar rus, a transmis Mateusz Morawiecki.

Șeful ONU l-a confruntat pe ministrul rus de Externe

Secretarul general al ONU Antonio Guterres l-a confruntat pe ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, în cadrul unei întâlniri care a avut loc la Moscova. Scopul întâlnirii a fost o discuție despre o o posibilă colaborare între ONU, Comitetul Internaţional al Crucii Roşii, Rusia şi Ucraina în vederea facilitării coridoarelor de evacuare.

Șeful ONU a punctat  faptul că ”instaurarea cât mai rapidă a păcii” este imperativă, în timp ce ministrul rus Lavrov a declarat că este prea devreme să se vorbească despre mediere în negocierile de pace. Tot oficialul rus a spus că Moscova este angajată să găsească o soluţie diplomatică prin negocieri cu guvernul de la Kiev, relatează BBC.

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You cannot copy content of this page