Press "Enter" to skip to content

De ce trebuie să bei cafea cu lămâie. Băutura miraculoasă cu beneficii neștiute pe care trebuie să o încerci

Consumatorii de cafea vor iubi această licoare aromată care are foarte multe beneficii pentru organism, dar are și un gust aparte.

Tu știai că poți pune lămâie în cafea? Studiile au arătat că această băutură are efecte benefice asupra organismului, dacă este consumată cu atenție, iar majoritatea persoanelor o preferă fie simplă, fie cu zahăr și lapte, dar nu mulți știu că poate fi amestecată cu zeamă de lămâie.

Mulți oameni au nevoie de o ceașcă de cafea de dimineață, pentru a-și începe ziua cu forțe proaspete. Pregătită în divere forme, cafeaua are mereu același efect energizant. Unii iubitori de cafea au început să adauge zeamă de lămâie în băutura lor, efectele fiind uluitoare.

Ce beneficii aduce lămâia cafelei, potrivit specialiștilor în nutriție:

  • Cafeaua cu lămâie stimulează sistemul nervos central;
  • Consumul de cafea cu lămâie crește abilitatea de concentrare și ajută la scăderea timpului de reacție;
  • Împiedică formarea calculilor biliari;
  • Ajută la scăderea nivelului de estrogen;
  • Cofeina reduce riscul apariției bolii Parkinson;

Conform heathline.com, cafeaua preparată astfel este recomandată persoanelor care fac sport, deoarece ajută la procesul de hidratare. Totodată, cei care au probleme cu kilogramele în plus și vor să slăbească le este recomandat consumul de cafea cu lămâie.

Cercetările au demonstrat că o cafea neagră, fără zahăr sau lapte, conține 80 de calorii/150 ml, iar atunci când zeama de lămâie este adăugată, conținutul caloric scade și mai mult.

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You cannot copy content of this page