Press "Enter" to skip to content

De ce este bine să arunci pepenele dacă are o crăpătură în mijloc. Ce înseamnă acest lucru

Mai este puțin până când începe, oficial, vara, iar printre fructele de sezon se numără pepenii. Cu toate că nu lipsesc de pe mesele românilor, este bine ca atunci când îi cumpere să fii atent la unele detalii, asta pentru că pot indica faptul că au fost crescuți cu îngrășăminte chimice.

  • De ce este bine să arunci pepenele dacă are o crăpătură în mijloc
  • Ce înseamnă acest lucru

Specialiștii spun că atunci când observi că miezul pepenului este crăpat, ar fi bine să nu îl consumi, asta pentru că, în general, în astfel de situații, creșterea lui a fost grăbită cu ajutorul îngrășămintelor chimice.

De ce este bine să arunci pepenele dacă are o crăpătură în mijloc

Pentru a ajunge mai repede pe piață cu fructele de sezon, unii fermieri aleg să folosească îngrășăminte chimice, pentru a grăbi procesul de coacere.

Acest lucru se poate observa atunci când îl tai în două și observi că miezul are o crăpătură, care apare pentru că au fost crescuți artificial. Acest lucru poate fi dăunător, dar mai ales se poate observa și atunci când te uiți la culoarea semințelor.

Mai exact, atunci când pepenele a fost lăsat de la sine să crească, semințele se vor închide la culoare, pe când atunci când a fost grăbită coacerea, semințele vor fi albe.

Cum îți dai seama dacă un pepene e copt

Pentru a găsi un pepene copt, nu este nevoie să îl încerci, asta pentru că există câteva detalii pe care nu ar trebui să le ignori niciodată.

Mai exact, atunci când observi că pe fruct există anumite detalii lemnoase, înseamnă că pepenele este copt. Acele semne apar ca urmare a polenizării făcute de albine, prin urmare, nu este nevoie să altul în locul celui cu detalii lemnoase, asta pentru că primul s-ar putea să nu fie la fel de copt.

Diferențe există și în ceea ce privește forma pepenelui. Se spune că aceia care au formă alungită sunt mai delicioși, față de cei rotunzi.

La fel de util este și dacă te uiți la codița pepenelui. Dacă acel vrej este uscat, înseamnă că este copt. Doar că, trebuie să fii atent să nu fie mult vrea uscat, ceea ce înseamnă că fructele au fost culese de cel puțin câteva zile.

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You cannot copy content of this page