Press "Enter" to skip to content

Data la care Putin va anunța sfârșitul războiului. Un președinte european a dezvăluit planul liderului de la Kremlin

Planurile lui Vladimir Putin de a invada complet Ucraina au eșuat lamentabil. Acum, președintele Franței, Emmanuel Macron, spune că Putin își dorește regiunea Donbas, din estul Ucrainei, și că va masa multe trupe pentru a obține acest teritoriu. Doar că Putin uită că rezistența ucrainenilor este una acerbă.

Președintele Franței a dezvăluit planul lui Putin pentru Ucraina. Rusia vrea toată regiunea Donbas, cu cele două republici separatiste, dar îi va fi greu să obțină acest teritoriu dacă ucrainenii vor decide să lupte ca și până acum.

Prezent la o emisiune de radio, de la postul RTL, președintele Franței, aflat în plină campanie electorală, a spus că Putin vrea să anunțe sfârșitul războiului până la data de 9 mai 2022, când speră să fi cucerit în întregime teritoriul din Donbas, estul Ucrainei.

Macron spune că Putin își dorește o mega paradă militară de 9 mai 2022, dată la care se sărbătorește capitularea Germaniei naziste în 1945, și la care Putin să facă celebrul anunț.

„Pentru Rusia, 9 mai este o sărbătoare naţională, un eveniment militar important şi este aproape sigur că, pentru preşedintele Putin, 9 mai trebuie să fie o zi a victoriei. Ei îşi vor concentra eforturile în Donbas. Vom trăi scene foarte grele în următoarele săptămâni în această regiune din estul Ucrainei”, a spus Macron.

Rusia nu vrea acțiuni umanitare în Mariupol
Președintele Franței a mai spus că țara sa, Grecia și Turcia vor să ajute populația civilă din Mariupol, cu ajutoare umanitare dar se izbește de refuzul Rusiei.

Macron a vorbit și despre sancțiunile economice dar și despre campania electorală din Franța, unde lucrurile nu par să stea foarte bine pentru el, mai ales în turul doi. Sondajele de opinie arată o luptă strânsă între actualul președinte și contracanditatul său, naționalista Marine Le Pen, care conduce Frontul Național. Aceste sondaje îl dau pe Macron în față, cu o diferență foarte mică, de aproape trei la sută, care intră în marja de eroare.

Pentru acest motiv, Macron a lansat un atac și spre Marine Le Pen, despre care a spus că nu își clarifică poziția față de Rusia, în contextul în care, în trecut, aceasta spunea că Putin îi este amic.

„Am observat absenţa vinovată a tuturor parlamentarilor Frontului Naţional din Parlamentul European când vine vorba de a sancţiona Rusia, ceea ce arată ambiguitatea pe care o au încă unii în legătură cu această ţară, în ciuda războiului”, a spus Macron.

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You cannot copy content of this page