Press "Enter" to skip to content

Cutremur puternic în România. Seismul a avut loc în zona Vrancea

Un cutremur puternic s-a produs în România, sâmbătă dimineața. Potrivit informațiilor publicate de INCDFP, seismul a avut loc în zona Vrancea.

Cutremur puternic în România

Un cutremur puternic s-a produs în România, sâmbătă dimineața, în jurul orei 10:30. Potrivit Institutului Național de Cercetare – Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INCDFP), seismul s-a produs în zona Vrancea, având o magnitudine estimată la 4.

„În ziua de 20 Mai 2023, la ora 10:36:20 (ora locală a României), s-a produs în ZONA SEISMICA VRANCEA, BUZAU un cutremur mediu cu magnitudinea ml 4.0, la adâncimea de 141 km”, a trnsmis INCDFP.

Cutremurul s-a produs la o adâncime de 141 de kilometri, în apropierea orașelor: Ploiești, Brașov, Buzău, Sfântu Gheorghe, Târgoviște și Focșani.

„Cutremurul s-a produs în apropierea următoarelor oraşe: 53km N de Ploiesti, 55km SE de Brasov, 55km NV de Buzau, 61km SE de Sfantu-Gheorghe, 80km NE de Targoviste, 81km SV de Focsani”, a precizat Institutul Național de Cercetare – Dezvoltare pentru Fizica Pământului, clasându-l în categoria de intensitate II.

Cutremure misterioase pe o insulă din Marea Baltică

Oamenii de știință sunt în alertă, după producerea mai multor cutremure minore pe insula daneză Bornholm din Marea Baltică. Cercetătorii susțin că acestea au fost cauzate de „unde de presiune acustică provenite dintr-o sursă necunoscută”, relatează The Guardian.

Luni, Institutul Geologic al Danemarcei şi Groenlandei (Geus) a declarat că trepidaţiile „nu au fost provocate de cutremure, ci de undele de presiune provenite de la un eveniment din atmosferă”, sursa lor fiind un mister.

„Seismologii pot raporta că este puţin probabil ca aceste cutremure să provină de la o explozie controlată în Polonia, care să fi fost efectuată cu puţin timp înainte de primele rapoarte privind cutremurele de pe Bornholm”, a precizat Geus.

Reprezentanții Institutului au transmis că au fost primite „peste 60” de semnalări de la persoane din Bornholm, care au anunţat că „mişcări asemănătoare unui cutremur”, pe care oamenii le-au descris ca un zgomot înfundat, zguduiri şi zdruncinături, schimbarea presiunii în urechi.

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You cannot copy content of this page