Press "Enter" to skip to content

Curs valutar BNR, joi, 29 septembrie 2022

Curs valutar BNR, joi, 29 septembrie 2022. Banca Națională a României a anunțat cursul valutar pentru euro, dolarul american și gramul de aur.

Curs valutar BNR pentru joi, 29 septembrie 2022. Dolarul SUA, prima depreciere a săptămânii

După trei zile în care a înregistrat valori record, dolarul american a pierdut câteva unități.

Conform datelor BNR, moneda de peste ocean este cotată la 5,10 lei, după ce miercuri se apropie de 5,18 lei. Iată cotațiile zilei:

  • Euro: 4,9486 lei
  • Dolarul american: 5,1027 lei
  • Lira sterlină: 5,5502 lei
  • Francul elvețian: 5,2060 lei
  • Gramul de aur: 270,5444 lei

De mai multe zile, dolarul american este vedeta cursului valutar, atingând valori-record. La ultimul curs valutar, moneda americană a fost cotată la 5.1794 lei, cu 0.0415 unități peste valoarea anunțată marți.

Un nou curs valutar bun pentru dolarul american?

Tot miercuri, moneda europeană a fost cotată la 4.9479 lei, cu 0.0042 unități peste cotația de marți. În acest context, va fi interesant de urmărit dacă dolarul va atinge o nouă valoare-record sau va înregistra o scădere.

Cu privire la aprecierea dolarului, amintim că în urmă cu o lună, moneda euro cobora sub pragul simbolic de un dolar. La 23 august, analiștii financiari au anunțat că euro atingea un minimum al ultimelor două decenii.

Conform specialiștilor, la acea situație s-ar fi ajuns din cauza temerilor că şocul prețurilor la energie va menţine inflaţia ridicată şi va crește şansele apariției unei crize economice în Europa.

Spre finalul lunii august creștea și preţul de referinţă al gazelor în Europa după ce conducerea Gazprom anunţa că livrările de gaze către Europa prin gazoductul Nord Stream 1 vor fi întrerupte între 31 august şi 2 septembrie. Motivul invocat? “Lucrări de mentenanţă“.

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You cannot copy content of this page