Press "Enter" to skip to content

Cum va fi vremea de Revelion, Boboteaza si Sf. Ioan. ANM a facut anuntul

ANM a emis prognoza meteo pentru urmatoarele doua saptamani. Potrivit meteorologilor, in intervalul 27 decembrie – 9 ianuarie, vremea se va mentine normala pentru aceasta perioada, cu valori termice usor mai ridicate in anumite regiuni. De Revelion, meteorologii anunta temperaturi de pana la 8 grade Celsius, iar la munte vor fi precipitatii.

Vremea in BANAT

Prima zi a intervalului va debuta cu o medie a temperaturilor maxime apropiate de normal, in jurul a 6 grade, dupa care vremea va intra intr-un proces de incalzire treptata, astfel incat in perioada 28 decembrie -05 ianuarie, mediile temperaturilor maxime vor fi cuprinse intre 6 si 9 grade. Ulterior, valorile diurne vor scadea spre valori in jurul a 5 grade in medie, in perioada 07 – 09 ianuarie. O evolutie termica similara o vor avea si valorile nocturne, astfel media minimelor ca creste usor de la 1 grad in medie in prima zi a intervalului spre 4 grade in 01 ianuarie. Ulterior tendita temperaturiilor minime va fi de scadere, de 4 grade, in medie in 01 ianuarie spre medii in jurul a -2 grade la sfarsitul intervalului(09 ianuarie). Probabilitatea pentru precipitatii va fi mare in intervalul 27 – 30 decembrie si in intervalul 02- 09 ianuarie.

Vremea in CRISANA

Temperaturile maxime vor creste treptat, de la 4 grade in medie in prima zi a intervalului spre medii in jurul a 8 grade in perioada 31 decembrie- 03 ianuarie. Ulterior, vremea va intra intr-un proces de racire, astfel incat maximele vor cobori spre 4 grade, in medie, pana la sfarsitul celei de-a doua saptamani de prognoza. Minimele vor avea un parcurs similar, in sensul ca in prima saptamana temperaturile vor creste de la -2 grade in 27 decembrie, spre medii de 2…3 grade, in 03 ianuarie, apoi vor scadea treptat spre medii in jurul a -4…-3 grade in perioada 07 – 09 ianuarie. Probabilitatea pentru precipitatii va fi mare in intervalul 27 – 30 decembrie, apoi in intervalul 02- 09 ianuarie

Vremea in TRANSILVANIA

In primele zile ale intervalului, media temperaturilor maxime va fi de 3…4 grade, apoi treptat acestea vor creste pana spre 6…7 grade, in medie, in 03 ianuarie. Ulterior, tendinta maximelor va fi de scadere, astfel incat la sfarsitul intervalului (09 ianuarie) vor fi in medie 1…2 grade. Aceeasi evolutie termica o vor avea si valorile din timpul noptilor, astfel media minimelor va creste usor de la -1 grad in medie, in 27 si 28 decembrie, pana spre medii in jurul a 1 grad in 04 ianuarie, apoi vremea se va raci, minimele urmand a cobori spre -6…-5 grade, in 08 si 09 ianuarie.
Probabilitatea pentru precipitatii va fi mare in prima zi a intervalului, 27 decembrie, apoi in intervalul 29 – 31 decembrie si 03 -09 ianuarie.

Vremea in MARAMURES

Vremea se va incalzi usor si treptat, de la medii de 3…4 grade in perioada 27 – 30 decembrie, pana spre 6 grade in medie, in 03 ianuarie. Ulterior datei de 03 ianuarie, temperaturile maxime vor scadea de la o zi la alta, astfel ca la sfarsitul celei de-a doua saptamani de prognoza in medie vor fi 1…2 grade. Un parcurs similar il vor avea si temperaturile minime, acestea urmand a creste de la -4 grade, in medie, in prima zi a intervalului, spre 2 grade in perioada 01- 03 ianuarie, apoi tendinta acestora este de scadere, urmand ca in perioada 07 – 09 ianuarie sa se inregistre in medie, -4…-3 grade. Probabilitatea pentru precipitatii va fi mare in prima zi a intervalului, 27 decembrie, apoi in intervalul 29 decembrie – 09 ianuarie.

Vremea in MOLDOVA

Valorile diurne vor creste semnificativ, de la -2 grade in medie, in zilele de 27 si 28 decembrie pana spre 6 grade, in medie, in zielel de 02 si 03 ianuarie. Ulterior tendinta acestora este de scadere pana spre medii in jurul a 1 grad in perioada 07- 09 ianuarie. O evolutie termica similara o vor avea si valorile nocturne, astfel media minimelor va creste de la medii in jurul a -5 grade in perioda 27 -29 decembrie, spre 1…2 grade, in medie in 03 ianuarie, apoi pana la sfarsitul intervalului de prognoza vor scadea spre -5 …-4 grade. Probabilitatea pentru precipitatii va fi mare in prima zi a intervalului, apoi, din data de 30 decembrie probabilitatea pentru precipitatii va fi relativ ridicata.

Vremea in DOBROGEA

Cu variatii in general usoare de la o zi la alta, in perioada 27 decembrie -03 ianuarie, temperaturile maxime vor avea o tendinta de crestere de la 5…6 grade, in medie, in primele zile spre valori in jurul a 8 grade in 03 ianuarie. Ulterior datei de 03 ianuarie vremea se va raci, astfel ca temperaturile maxime vor cobori spre 4 grade in perioada 07 -09 ianuarie. Temperaturile minime vor creste de la medii in jurul a 0 grade in primele zile ale intervalului pana spre medii de 2…3 grade in perioada 01 -06 ianuarie, apoi vor scadea treptat pana spre -2 grade, pana la sfarsitul celei de-a doua saptamani de prognoza. Probabilitatea pentru precipitatii va fi mare in perioada 27 – 30 decembrie.

Vremea in MUNTENIA

Vremea se va incalzi treptat de la valori maxime medii in jurul a 2…4 grade in perioada 27 – 29 decembrie, spre valori medii in jurul a 10 grade in zilele de 02, 03 si 04 ianuarie. Ulterior, valorile diurne vor scadea, astfel ca in intervalul 07 – 09 ianuarie, media maximelor va fi de 4…5 grade. Aceeasi evolutie o vor avea si valorile din timpul noptilor, astfel media minimelor va creste de la -1 grad, in medie in 27 decembrie, spre medii in jurul a 2 grade in perioada 01 -04 ianuarie, apoi tendinta acestora este de scadere spre -4…-3 grade, in medie la sfarsitul intervalului. Probabilitatea pentru precipitatii va fi mare in prima zi a intervalului, apoi in 29 si 30 decembrie si ulterior din 04 ianuarie.

Vremea in OLTENIA

In prima zi a intervalului, valorile termice se vor situa in jurul a 2 grade, in medie, apoi vor creste pana spre 8…9 grade in perioada 31 decembrie -03 ianuarie. Ulterior vremea se va raci, astfel ca, in perioada 07 -09 ianuarie media maximelor va ajunge la 4…5 grade.

In perioada 27 – 30 decembrie, minimele nu vor varia urmand a se situa in jurul a 1 grad, apoi tendinta este de crestere usoara spre 2 grade, valoare ce va fi de interes pentru intervalul 31 decembrie- 04 ianuarie. Ulterior datei de 04 ianuarie, minimele vor cobori pana spre -3…-2 grade la sfarsitul intervalului. Probabilitatea pentru precipitatii va fi mare in perioada 27 -30 decembrie, apoi va creste incepand din 05 ianuarie.

Vremea la munte

In perioada 27 -31 decembrie, media temperaturilor maxime va fi de 0 grade. Ulterior acestea vor creste usor spre 2 grade, apoi tendinta este de scadere pana spre -3…-2 grade in perioada 07 -09 ianuarie. Minimele vor avea o evolutie temica similara, astfel ca in perioada 27- 31 decembrie, variatiile acestora vor fi inexistente, media situandu-se in jurul a -4 grade, vor creste apoi usor pana spre -2 grade in 02 si 03 ianuarie, iar ulterior vor scadea pana spre -7…-6 grade, in perioada 07- 09 ianuarie. Probabilitatea pentru precipitatii va fi ridicata pe tot parcursul intervalului.

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You cannot copy content of this page