Press "Enter" to skip to content

Cum se curăță mașina de spălat dacă miroase urât, iar hainele nu mai ies curate după spălare

Miros urat masina de spalat. Afla cum sa elimini mirosul urat din masina de spalat rufe, dar si ce sta la baza acestuia. Nu iti trebuie solutii scumpe, asa ca nu va fi nevoie sa faci cheltuieli importanta. Afla care sunt ingredientele minune care te pot ajuta.

Miros urat masina de spalat. Ce sta la baza acestuia

Miros urat masina de spalat. Daca si tu te-ai lovit de acest lucru atunci cand ai deschis usa masinii, ar trebui sa stii si din ce cauza apare. In cazul in care nu stiai, masina de spalat are o garnitura unde usa se inchide, asa ca de multe ori acolo se aduna mucegai.

Bineinteles, nu este chiar o surpriza aparitia mucegaiului, deoarece umiditatea din interiorul masinii de spalat este ridicata si nu de multe ori uitam sa lasam usa deschisa pentru o aerisire corespunzatoare.

Desigur, mucegaiul nu apare numai in acea garnitura si se poate gasi si in cuva masinii, mai ales daca nu o folosesti atat de des. In cazul in care nu lasi usa deschisa dupa ce ai spalat rufele, este posibil ca urmatoarea data cand o sa o deschizi, sa te izbeasca un miros urat.

De asemenea, pot aparea mirosuri urate in masina de spalat daca folosesti prea mult sau prea putin detergent. In cazul in care folosesti o cantitate prea mare de detergent, reziduurile vor favoriza aparitia mucegaiului, iar apoi te vei lovi de mirosurile neplacute.

Daca o sa folosesti prea putin detergent si vei spala rufele la temperaturi scazute, te vei lovi de acelasi miros neplacut care se poate impregna si in hainele sau in prosoapele de baie.

Cum sa il elimini mirosul urat din masina de spalat

Primul pas pe care ti-l recomandam sa il faci este sa te asiguri ca umpli sertarul de detergent pana la linia de marcaj. Totodata, este indicat sa folosesti si instructiunile de pe ambalajul detergentului. Ce trebuie sa faci pentru a elimina acel miros urat din masina de spalat?

Urmatorul pas va fi sa cureti garnitura masinii de spalat. Pentru a face acest lucru te sfatuim sa folosesti o carpa imbibata in otet, cu ajutorul careia sa elimini orice urma de mucegai. Pentru locurile greu accesibile poti folosi betisoare de urechi sau o periuta de dinti mai veche. Te sfatuim sa faci acest lucru in mod regulat, pentru a te asigura ca previi si aparitia mucegaiului!

Acum, este momentul sa te ocupi si de cuva masinii de spalat. Pentru a elimina mucegaiul, te sfatuim sa adaugi 120 grame bicarbonat de sodiu, iar apoi sa pornesti masina sa faca un ciclu de spalare la temperatura de 90 grade Celsius. Nu baga nicio haina, lasa masina sa functioneze goala, doar asa te asiguri ca elimini acel miros urat din masina de spalat.

Dupa aceea, ar trebui sa cureti si locul unde pui detergentul. Acel mic sertar trebuie curatat folosind 250 ml de inalbitor si 120 grame de bicarbonat de sodiu. Ca o alternativa, poti folosi 500 ml de otet, 30 grame de bicarbonat de sodiu si 30 ml de apa.

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You cannot copy content of this page