Press "Enter" to skip to content

Cum să plantezi corect ghiocei. Metoda simplă pentru a avea cele mai frumoase flori din grădină

Ghioceii sunt florile care prevestesc primăvara, iar majoritatea grădinarilor și a gospodinelor își doresc să îi aibă în grădină. Ghioceii sunt primele flori care înfloresc în noul an, iar aceste plante sunt delicate și extrem de frumoase, care dau un plus de culoare gospodăriei tale. Ei bine, tu știi cum să plantezi corect ghiocei? Iată o metodă simplă pentru a avea cele mai frumoase flori din grădină!

  • Cum să plantezi corect ghiocei
  • Metoda simplă pentru a avea cele mai frumoase flori din grădină

Ghioceii sunt cele mai delicate și frumoase flori ale primăverii. Ei bine, aceste flori sunt fumoase, însă ele trebuie plantate corect și au nevoie de o îngrijire permanentă. Cum să plantezi aceste flori corect.

Cum să plantezi corect ghiocei

Cum să plantezi ghiocei din semințe

Dacă nu vrei să plantezi bulbi și vrei neapărat să plantezi semințe, atunci află că semințele trebuie obținute din ghioceii deja plantați. Semințele acestor flori se găsesc în păstăile ce devin galbene la mijlocul lunii iulie. Păstăile nu se culeg până când ele nu-și schimbă culoarea și cad pe pământ.

O altă problemă des întâlnită este aceea că în flori rămân melci sau furnici, iar ele consumă păstăi, așa că este indicat să folosești un borcan pe care să-l pui sub plantă. Așadar, păstaia va cădea chiar în borcan. După ce ai pus borcanul, lasă păstaia la „copt” într-un loc uscat și rece, pentru că astfel se vor deschide flori și vei observa semințele.

După ce s-au deschis păstăile, pune semințele într-o tavă alveolară sau în ghiveci, unde se află deja pământ. Plantați semințele, apoi pulverizați peste pământ apă. După ce ați făcut asta, puneți tava într-un loc cu aer liber și curat.

În lunile noiembrie și decembrie, semințele de la plantă vor germina și veți putea observa cum răsar primele fire de ghiocei. În primul an, nu veți vedea flori, dar pământul trebuie udat în continuare, deoarece florile vor ieși abia după un an sau doi.

Cum să plantezi ghiocei din bulbi

Dacă nu vrei să folosești semințe, atunci folosește bulbi. Tot ce trebuie să faci este să cumperi bulbi de ghiocei, dar aceștia trebuie plantați doar toamna devreme. Bulbii de ghiocei trebuie plantați în zone unde este umbră, iar ei trebuie puși cu partea groasă în jos. După ce sunt puși așa, trebuie să acoperiți cu un strat de cinci centimetri de pământ.

Odată ce sunt plantați bulbii, ei trebuie udați în permanență, astfel că trebuie să aveți grijă ca pământul lor să nu fie uscat. Totodată, aveți grijă ca pământul să nu fie foarte ud, ci doar umed, căci este de ajuns.

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You cannot copy content of this page