Press "Enter" to skip to content

Cum să menții orhideele înflorite pe timpul iernii. La ce trebuie să fii atent când ai aceste plante în casă

Orhideele sunt printre cele mai adorate flori, mai ales de către femei. Acestea sunt cadourile ideale pentru multe ocazii, motiv pentru care faptul că riscă să se ofilească reprezintă o adevărată dezamăgire. Însă, acest lucru poate să fie evitat, dacă sunt îngrijite corect, mai ales pe timpul iernii. Iată la ce lucruri trebuie să fii atent atunci când ai aceste plante în locuința ta.

  • Cum se îngrijesc orhideele pe timpul iernii
  • Lucrurile la care trebuie să fii atent

Femeile știu cât de importante sunt plantele pentru locuința lor, motiv pentru care își doresc ca acestea să rămână înflorite și pe timpul iernii. Printre florile preferate se regăsesc orhideele, care reprezintă un adevărat simbol al feminității în fiecare locuință. Însă, acestea rezistă pe timpul iernii doar cu o îngrijire adecvată, iar orice oas greșit duce la ofilirea florilor.

Cum se îngrijesc orhideele pe timpul iernii

Iarna nu este un anotimp deloc favorabil plantelor, motiv pentru care au nevoie de ajutor suplimentar pentru a putea să supraviețuiască. Deși îngrijirea acestora este similară de la un tip la altul de flori, orhideele sunt mai pretențioase decât majoritatea.

Pentru a putea să treacă cu bine peste iarnă, iubitorii de acest tip de flori trebuie să fie atenți la mai multe lucruri. Unul dintre acestea este dimenisiunea ghiveciului în care sunt așezate. Așadar, acesta trebuie să fie suficient de încăpător, însă cu cât este mai mare, cu atât orhideea trebuie udată mai des.

De asemenea, umiditatea aerului este un alt factor important. Din acest motiv, atunci când se contată un aer mai uscat decât de obicei, floarea trebuie udată mai des. Din această categorie face parte și compoziția solului, motiv pentru care dacă solul este permeabil, trebuie să te asiguri că orhideea a primit destulă apă.

Cum se udă plantele iarna

Regula știută de toată lumea în ceea ce privește orhideele este ca acestea să fie udate o dată la 10 zile. Însă, acest lucru nu se aplică și iarna. Din cauza aerului prea uscat, floarea trebuie să primească apă de două ori pe săptămână. Ideal este ca acest lucru să se facă cu apă călduță, cu ajutorul unui pulverizator, fără să atingi florile. Mai mult, este interzis ca imediat după ce a fost udată, să muți orhideea într-un alt loc, deoarece acest lucru îi va dăuna.

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You cannot copy content of this page