Press "Enter" to skip to content

Cresc pensiile în România! Marius Budăi a confirmat. Cu cât se majorează de la 1 ianuarie

Ministrul Muncii a făcut un anunț de ultim moment pentru pensionari. Potrivit informațiilor transmise de Marius Budăi, pensiile urmează să crească de la 1 ianuarie cu cel puțin 10%.

Cresc pensiile în România! Marius Budăi a făcut marele anunț: Se întâmplă de la 1 ianuarie

Ministrul Muncii a declarat recent că social democrații au cerut un procent de cel puțin 10% pentru majorarea pensiilor, iar schimbarea va avea loc de la 1 ianuarie.

„Vă spun foarte clar, că de la 1 ianuarie 2023. În termenul cel mai scurt se va decide și vom face anunțul. PSD a cerut minimum 10%, cu aplicabilitate imediată. Noi vrem să discutăm transparent, pe bază de cifre, am venit cu cifrele în coaliție, după propunerea pe care am făcut-o în numele PSD, m-am bucurat că la unul dintre evenimentele de la Curtea de Conturi, președintele Marcel Ciolacu și premierul a spus că pensiile trebuie să crească.

Decizia de la 1 ianuarie e luată. În discuțiile interne din partid s-a spus că e impetuos necesar chiar înainte de a avea construcția bugetului de stat pe care o vom trimite în Parlamenent la dezbatere și așa cred că va fi”, a declarat Marius Budăi, conform romaniatv.net

Ce se întâmplă cu pensiile sub 3 000 de lei

Anterior, ministrul Muncii a explicat că majorarea pragului de impozitare al pensiilor din România de la 2.000 la 3.000 de lei este, de fapt, o „impozitare progresivă”.

Menționăm faptul că această măsură a fost criticată intens de PNL la momentul lansării în spațul public, însă acum, fostul ministru al Muncii, Raluca Turcan, propune ca pensiile mai mici de 3.000 de lei să fie scutite de impozit.

Întrebat despre această mișcare făcută de liberali, Marius Budăi susține că viziunea PNL s-a schimbat, iar acesta este un lucru cât se poate de bun. Totodată, el a mai adăugat că social democrații sunt deschiși să lucreze la un astfel de proiect.

„E o schimbare de viziune la PNL și poate e un lucru bun. Asta înseamnă practic o impozitare progresivă. Cred că dacă PNL și-a schimbat viziunea asupra impozitării progresive, suntem extrem de deschiși în coaliție să lucrăm la acest proiect și să decidem ca atare”, a declarat acesta.

Marius Budăi a mai fost întrebat dacă PSD susține această propunere. În acest sens, ministrul Muncii susține că această propunere este una care deschide un dialog pentru o impozitare progresivă.

„Eu o văd ca pe o propunere care vine într-o susținere și într-o deschidere de dialog pentru o impozitare progresivă. Discuția de bază și elementul de bază este impozitarea progresivă. Această scutire până la 2.000 de lei tot PSD a făcut-o.

Colegii noștri din coaliție, de la PNL au fost când noi am încercat să punem pe masa discuției, pe masa dialogului în coaliție, o discuție despre o posibilă impozitare progresivă în România, au sărit în sus, că nu. Acum vin dumnealor cu o propunere ca acesta”, a spus el.

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You cannot copy content of this page