Press "Enter" to skip to content

Condimentul care te ajută să slăbești. Este indicat să-l adaugi în mâncare, când ești la dietă

La fel cum anumite alimente sunt indicate pentru scăderea în greutate, așa există și condimente care sunt recomandate în perioada în care dorim să slăbim. Unul dintre ele, cunoscut, dar prea puțin folosit, este cel mai bun aliat pe care îl poți avea în lupta cu kilogramele în plus.

  • Condimentul care e aliatul tău pentru pierderea în greutate
  • Trebuie să-l pui mai des în mâncare

Condimentele pot face difereța dintre un preparat excelent și unul fără gust, mediocru. Totuși, există un condiment care îți oferă mai mult decât savoare. Te poate ajuta să slăbești, dacă îl adaugi în mâncare, dar și dacă îl consumi sub formă de ceai.

Chimenul, condimentul care te ajută să slăbești și te scapă de problemele digestive

Multe condimente au proprietăți care au efect benefic asupra sănătății, dar există și unul care contribuie la scăderea în greutate. Chimenul este condimentul ”minune” despre care vă vorbim și poate fi folosit cu încredere în preparate diverse, nu numai la covrigii preferați de mulți români.

Poți să-l pui la salate, dar și la tocănițe sau preparate la cuptor și în scurt timp o să observi că digestia ta este mult mai bună, pentru că semințele de chimen stimulează secreția de suc gastric. Astfel, ajută și la dispariția stărilor balonare și te scapă de gazele în exces. Totodată, contribuie la menținerea colesterolului la nivel optim.

Potrivit CSDI, semințele de chimen au efect antispastic, stimulează metabolismul, sunt diuretice și previn îngrășarea. Pentru că ajută în lupta cu crampele abdominale, este bun pentru pacienții cu gastrită și stimulează producerea de enzime pancreatice.

Și pacienții care suferă de astm bronșic, anorexie sau astenie pot fi ajutați de consumul de chimen.

Ceaiul de chimen

De asemenea, ceaiul de chimen este un remediu naturit puternic. O cură de patru săptămâni cu ceai de chimen (2-3 cești pe zi) poate să scadă nivelul de colesterol „rău” din sânge și ajută în lupta împotriva sindromului de colon iritabil, colitei sau halitozei (mirosul neplăcut al gurii).

Infuzia se prepară dintr-o linguriță de semințe de chimen la o cană cu apă și se beau două sau trei căni pe zi. Totuși, la fel ca în majoritatea cazurilor, consumul în exces are efecte nedorite.

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You cannot copy content of this page