Press "Enter" to skip to content

Cine sunt pensionarii din România care de la 1 ianuarie vor primi 1000 de euro în plus. Anunțul făcut de Nicolae Ciucă

Vești bune pentru românii ieșiți la pensie. Începând cu luna ianuarie a anului 2023, 4,7 milioane de vârstnici vor primii pensii mai mari cu 12.5%, ceea ce înseamnă că punctul de pensie va ajunge de la 1.586 de lei la 1.784 de lei, adică o creştere de 198 de lei. Altor pensionari însă, aceasă măsură adoptatp le aduce chiar şi o mie de euro mai mult.

  • Cine sunt pensionarii din România care de la 1 ianuarie vor primi 1000 de euro în plus
  • Anunțul făcut de Nicolae Ciucă

Coaliţia de guvernare a decis o majorare cu puţin peste 12 procente pentru pensiile românilor. Așadar, aproape trei milioane de vârstnici vor primi în plus până în 200 de lei, în timp ce alți pensionari ar putea primi chiar și cu o mie de euro mai mult.

Pensii mai mari pentru români

Începând cu 2023, punctul de pensie va ajunge de la 1.586 de lei la 1.784 de lei, ceea ce înseamnă o creştere de 198 de lei.

”Decizia este sustenabilă, sunt bani, nu am luat decizia până ce nu am avut fiecare bănuţ în faţă.”, a spus Nicolae Ciucă, premierul României.

Aproape trei milioane de vârstnici vor primi în plus până în 200 de lei, în timp ce alți pensionari ar putea primi chiar și cu o mie de euro mai mult. Cei pentru care mărirea consta în cei aproximativ 200 de lei sunt nemulțumiți:

”Alta-i să măreşti cu 12,5% la 2.000 şi alta e să măreşti la o pensie de 4-5 mii de lei. Nu acoperă rata inflaţiei. Problema e că rata inflaţiei cred că depăşeşte 25%. Te duci să cumperi un pachet de unt. Era 7 lei, acum a ajuns până la 20 de lei. Te duci să cumperi un kg de carne. De la 18 lei, e 23 de lei.”, spun pensionarii, potrivit observatornews.ro

Ajutoare de la stat pentru cei care primesc sub 3.000 lei pensie

Pensionarii care primesc sub 3000 de lei pensie, vor primi ajutoare de la stat.

”A fost decisă măsura pentru energie, astfel încât anul viitor, în două tranşe, 1.400 de lei vor fi asiguraţi pentru toţi pensionarii care au pensii mai mici de două mii de lei şi vârsta mai mare de 60 de ani.”, a declarat Nicolae Ciucă potrivit aceleiași surse menționate anterior.

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You cannot copy content of this page