Press "Enter" to skip to content

Cel mai popular nume din lume și din România

Dacă vă gândiți la cel mai comun nume din lume, este posibil să aveți dreptate și este sigur că va suna ca dvs. Dacă îl faceți pe Google, vă vor spune că Mohamed, în diferitele sale versiuni, și urmează să urmăm această idee, dar vrem să vă avertizăm că acest lucru a fost cazul din 2013 și este posibil să se fi schimbat ceva de atunci, deși statisticile nu l-au colectat încă.

Ceea ce avem sunt cele mai actualizate date ale celor mai populare nume de băieți și fete din Spania și vă vom spune, de asemenea. După cum puteți vedea, alegerea unui nume nu este ceva care se face ușor, multe tradiții acordă o importanță fundamentală modului în care acel nou copil va fi numit.

Cel mai popular nume din întreaga lume

Da, așa cum am mai spus, Mohamed este cel mai popular nume din întreaga lume. Și aceasta include diferitele variante pe care le are în țările cu majoritate musulmană. Astfel, în Pakistan și Bangladesh se spune Muhammad, Mehmet în Turcia, Mohammad în Iran, Mamadou în Africa subsahariană.

Faptul că acesta este cel mai mult comună în toată Europa are legătură cu numărul mare de emigranți musulmani Ce faci. Începând din ianuarie 2020, Mohamed este cel mai comun nume pentru nou-născuți, în funcție de departamentele din Franța și al șaselea nume din Regatul Unit.

Se estimează că la nivel mondial sunt 150 de milioane de oameni pe nume MohamedCunoști pe cineva acasă cu acest nume? Aproape sigur da. Sensul acestui nume este: cel care merită să fie lăudat.

În 2015, expertul Laura Wattenberg a efectuat un studiu științific care compară statistici din 49 de țări pentru a determina cel mai popular nume de pe planetă. Și conform acestui studiu, nu era Mohamed, așa cum credeam, sau Maria, care este un nume foarte comun, ci Sofia.

Acest studiu a fost realizat pentru site-ul babynamewizard.com, iar în imaginea de mai sus puteți vedea clasament care ocupă numele de Sofia. Wattenberg explică faptul că pentru acest studiu a fost numărată doar una dintre variantele numelui, pentru fiecare țară. De exemplu, dacă în Spania o mamă își numește fiica Sofia și o altă Sophie, doar prima este luată în calcul în statistici, așa se spune în spaniolă.

Numele a fost numărat în variantele celor 22 de limbi diferite ale țărilor studiate. În 9 dintre ele se află pe prima poziție, iar în altele, cum ar fi Spania, nu este departe de pozițiile de top. Țări la fel de populate ca Brazilia, China și India nu au fost incluse în acest studiu și, prin urmare, nu Nu se poate spune că este cel mai comun nume din lume.

Și în Spania care este numele cel mai des întâlnit?

Ei bine anul acesta în luna mai, Institutul Național de Statistică (INE) a publicat lista celor mai frecvente nume din Spania. Iar primele poziții sunt invariabile, primele sunt încă Antonio și María Carmen, care sunt cele mai frecvente nume, în medie, în țară. Antonio este cel mai folosit în 15 dintre provinciile spaniole, iar María Carmen mătură 32.

Dar există fapte curioase și, printre cele mai frecvente 20 de nume din țara noastră, există opt combinații diferite de Maria lângă un prenume. Antonio împarte podiumul cu Manuel și José, în poziția a doua și respectiv a treia.

Un alt fapt de luat în considerare este că, de exemplu, Numele din 3 litere câștigă teren de la începutul secolului XXI. Cele mai frecvente pentru fete sunt: Ana, Eva, Noa, Mar și la băieți: Pau, Jon, Pol, Leo și Jan. Sperăm că acest articol a făcut ca alegerea numelui copilului tău să fie mai clară pentru tine. Dacă aveți nevoie de mai mult ajutor, puteți consulta acest articol despre nume grecești unisex.

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You cannot copy content of this page