Press "Enter" to skip to content

Cea mai bătrână persoană din lume a murit la 119 ani. Kane Tanaka era din Japonia

Cea mai bătrână persoană din lume a murit la 119 ani. Kane Tanaka era din Japonia, potrivit unui comunicat publicat de Ministerul Sănătăţii, Muncii şi Bunăstării din ţară, anunţă CNN. Femeia s-a născut pe 2 ianuarie 1903.

Cea mai bătrână persoană din lume a murit la 119 ani. Vestea morţii ei a fost confirmată de consultantul senior în gerontologie Robert Young, care a ajutat, de asemenea, la confirmarea recordului ei pentru Guineess World Records de cea mai în vârstă persoană în viaţă în 2019.

Guinness World Records a scrie pe Twitter: „Ea a devenit cea mai în vârstă persoană în viaţă în ianuarie 2019, la vârsta de 116 ani şi 28 de zile”. „Este, de asemenea, a doua cea mai în vârstă persoană înregistrată vreodată, după Jeanne Calment, care a trăit până la vârsta de 122 de ani”.

Familia lui Tanaka a spus, într-un mesaj pe Twitter de la începutul acestei luni, că ea s-a îmbolnăvit recent în mod frecvent.

Cea mai bătrână persoană din lume a murit la 119 ani

Născută în 1903, Tanaka s-a căsătorit cu un proprietar de magazin de orez la vârsta de 19 ani şi a lucrat în magazinul familiei până la vârsta de 103 ani, potrivit News.ro.

Ea a supravieţuit de două ori cancerului şi a trăit o multitudine de evenimente istorice, supravieţuind celor două războaie mondiale şi gripei spaniole din 1918, dar şi pandemiei de Covid-19.

Tanaka locuia într-o casă de bătrâni din Fukuoka. Familia ei a spus că şi-a menţinut mintea şi corpul active făcând matematică.

Strănepoata lui Tanaka, Junko Tanaka, şi-a creat un cont de Twitter în ianuarie 2020 pentru a-i sărbători viaţa.

În 2020, unul la 1.565 de oameni din Japonia avea peste 100 de ani – mai mult de 88% dintre ei fiind femei. Cifrele guvernamentale publicate în iulie 2020 au arătat că femeile au o speranţă de viaţă de 87,45 ani, comparativ cu 81,4 pentru bărbaţi.

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You cannot copy content of this page