Press "Enter" to skip to content

Ce urmează după vizita oficialului de la Casa Albă. Relația reală dintre SUA și România

România a avut parte de o vizită oficială deosebit de importantă în contextul războiului care se desfășoară aproape de granițele țării noastre. Înainte de a ajunge la noi, Kamala Harris, vicepreședintele SUA a fost în Polonia, însă experții spun că relațiile SUA – România sunt mult mai bune decât cele dintre SUA și Polonia.

Ce urmează după vizita vicepreședintelui SUA în țara noastră

Într-un interviu pentru Digi24, Nadia Crișan, director executiv la Princeton University, în Statele Unite, a declarat că după vizita Kamalei Harris, în țara noastră va fi intensificată prezența militară americană, în special la nivelul poliției aeriene. De asemenea, ar urma să primim și noi și cei din Republica Moldova, un ajutor financiar important din partea SUA.

Vizita din România a fost foarte caldă, a fost mult mai caldă decât cea din Polonia. Relațiile României cu Statele Unite astăzi sunt la un maxim și asta n-o spun doar pentru a mulțumi românii, ci efectiv pentru că acesta este adevărul. Relațiile Statelor Unite cu Polonia sunt foarte reci, este de părere Nadia Crișan.

Aceasta a mai precizat că relația dintre Statele Unite ale Americii și România este foarte bună, chiar la un maxim istoric. Nadia Crișan este de părere că războiul dintre Rusia și Ucraina nu se va termina prea curând. Directorul executiv la Princeton University, în Statele Unite a declarat că este un război care va continua multe săptămâni sau luni și că ne putem aștepta totuși la câteva episoade de pace, în care cele două părți să-și reîncarce bateriile.

Armata rusă își intensifică atacul în orașele cheie din Ucraina

În ziua a 17-a de război, rușii își intensifică atacul în orașele cheie din Ucraina. În același timp, se încearcă din nou evacuarea civililor din Mariupol, oraș unde, în această săptămână a fost bombardată o maternitate. Un spital regional de oncologie a fost, de asemenea, bombardat de către ruși. Primarul din Melitopol a fost răpit de soldați ruși. El a fost scos dintr-o clădire cu un sac negru pe cap și dus către o destinație necunoscută. Edilul local este acuzat de crime împotriva civililor.

Potrivit ONU, din 24 februarie, când armata rusă a invadat Ucraina, peste 2,5 milioane de persoane au fugit din Ucraina, din calea invaziei. Dintre acestea, aproximativ 116.000 sunt cetăţeni ai altor ţări.

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You cannot copy content of this page