Press "Enter" to skip to content

Ce trebuie să faci dacă orhideea nu mai înflorește. Trucuri care te vor ajuta să ai o floare frumoasă și sănătoasă

Cine nu-și dorește să aibă în locuință plante frumos înflorite, bogate cu flori și sănătoase? Ei bine, dacă orhideea ta nu mai înflorește, atunci nu te panica, pentru că o poți face să înflorească din nou. Îți vom prezenta câteva trucuri care te vor ajuta să ai o floare frumoasă și sănătoasă. Iată ce trebuie să faci!

  • Ce trebuie să faci dacă orhideea nu mai înflorește
  • Trucuri care te vor ajuta să ai o floare frumoasă și sănătoasă

Orhideele iubesc să trăiască într-un mediu tropical, cu căldură și umiditate. Știm cât de greu este să le creați un astfel de mediu, însă ele se adaptează la mediul pe care îl aveți în casă. Iată ce trebuie să faci dacă orhideea ta nu mai înflorește!

Ce trebuie să faci dacă orhideea nu mai înflorește

Dacă orhideea ta nu mai înflorește, atunci nu te panica, pentru că îți vom prezenta câteva trucuri simple care te vor ajuta să ai acasă o floare frumoasă și sănătoasă. Ei bine, află că este foarte important ca floarea ta să aibă o compoziție minerală a solului, adică floarea trebuie să aibă un pământ plin de potasiu, fosfor și magneziu.

Un alt aspect important este udarea, astfel că trebuie să uzi orhideea de trei ori pe săptămână în sezonul cald, iar o dată pe săptămână în sezonul rece. Planta nu trebuie să fie udă, ci umedă, iar apa cu care o uzi trebuie să fie la temperatura camerei.

De asemenea, ai grijă să ții orhideea într-un loc cu lumină, dar este important ca aceasta să nu fie poziționată în lumina directă a razelor de soare, pentru că frunzele orhideei pot deveni galbene și se pot usca.

Dacă respecți acești pași importanți, atunci orhideea ta va înflori frumos și va fi sănătoasă. Nu este greu să ai grijă de ea, însă trebuie să ai mare grijă să o uzi când trebuie, să o așezi într-un loc corespunzător, dar și să ai grijă să folosești un pământ bun pentru ea.

Motivul pentru care ies rădăcinile orhideei din ghiveci

De altfel, multe gospodine se întreabă de ce ies rădăcinile orhideei din ghiveci. Ei bine, acest lucru se întâmplă pentru că orhideele au o funcție complexă și ele sunt obișnuite să se prindă de scoarțe și, așadar, ele fac chiar și fotosinteză.

Astfel, dacă rădăcinile florii tale ies din ghiveci, atunci înseamnă că planta ta trăiește într-un mediu bun și sănătos, iar ea își dorește să se extindă, să se prindă de o scoarță de copac, însă tu trebuie să-i găsești ceva de care să se prindă.

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You cannot copy content of this page