Press "Enter" to skip to content

Ce se pune în fasole ca să nu te balonezi. Secretul pe care puține gospodine îl știu

Indiferent de cum este pregătită, fasolea se numără printre mâncărurile care provoacă balonare. Cu toate acestea, este bine ca alimentul să fie consumat, mai ales că are un conținut ridicat de carbohidrați și fibre, ceea ce oferă doza zilnică de energie organismului.

  • Ce se pune în fasole ca să nu te balonezi
  • Secretul pe care puține gospodine îl știu

Fasolea provoacă balonare, dar există câteva lucruri de care trebuie să ții cont atunci când o gătești, pentru a evita flatulența.

Specialiștii spun că fasolea conține mai mulți compuși chimici care provoacă disconfort, prin urmare, apare senzația de stomac încărcat. De aceea, există anumite trucuri care te pot ajuta să previi această situație.

De ce balonează fasolea și mazărea

Fasolea, mazărea și lintea fac parte din categoria legumelor boabe care au o mulțime de beneficii pentru organism, dar, în același timp, pot provoca balonarea, asta pentru că alimentele conțin inhibatori ai enzimei tripsină.

Substanța este produsă de pancreas, dar carbohidrații din fasole, mazăre ori linte pot fi descompuși mai greu. De aici și senzația de balonare.

Ce se pune când fierbi fasolea ca să nu te balonezi

Pentru a evita senzația de disconfort, este bine să lași fasolea peste noapte în apă ori să torni apă fierbinte peste ea, iar mai apoi, peste o jumătate de oră, se schimbă apa și se pune din nou la foc. Se mai repetă procesul încă o dată.

Un alt truc util este să pui bicarbonat de sodiu atunci când fierbi fasolea. În acest fel, amidonul are timp să se dizolve, fiind una dintre substanțele care pot provoca balonare.

Alte trucuri utile pentru mâncărurile cu fasole

La fel de bine este să combini fasolea cu alte alimente, chiar legume, pentru că vor ajuta la digestie.

Același efect îl are și pătrunjelul proaspăt tocat. Nu doar că va da gust preparatului, dar va reduce senzația de balonare. Și condimentele au un rol esențial, căci pot preveni disconfortul, așa cum este chimionul.

Un alt sfat din partea specialiștilor este ca imediat după ce ai consumat o mâncare cu fasole, să bei apă, pentru că în acest fel carbohidrații se pot descompune mult mai ușor, iar balonarea nu mai apare.

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You cannot copy content of this page