Press "Enter" to skip to content

Ce se întâmplă în corpul tău când mănânci mămăligă. Beneficiile uluitoare asupra sănătății

Mămăliga este alimentul care nu lipsește de pe masa nimănui. Fiindcă se apropie sărbătorile de iarnă, mulți dintre noi consumă acest aliment, de cele mai multe ori alături de sarmale.

Ce se întâmplă în corpul tău când mănânci mămăligă. Se pregătește foarte ușor și este foarte sănătoasă. Se face din mălai sau chiar din gris, ambele aducând numeroase beneficii organismului.

Ce se întâmplă în corpul tău când mănânci mămăligă

Mămăliga este foarte bogată în minerale, nutrienți și vitamine. De asemenea, este foarte important de reținut că acest aliment îmbunătățește digestia. Așadar, doamnele care vor să scape de kilogramele în plus, pot consuma fără probleme acest aliment. Principalul motiv pentru care este atât de sănătoasă mămăliga se datorează porumbului. Porumbul oferă corpului în nutrienţi cum ar fi folatii, vitamina B6, vitamina C şi vitamia E, tiamină, riboflavină şi niacina.

Mămăliga este recomandată chiar și pentru cei mici. Aceștia adoră acest aliment în combinație cu iaurt sau legume. Foarte important de reținut este că această combinație le întărește sistemul imunitar. Mămăliga prezintă un efect anti-oxidant asupra corpului şi reduce nivelul de colesterol rău datorită conţinutului de grăsimi sănătoase, fibre şi carbohidraţi. Consumul de mămăligă are un efect pozitiv şi asupra inimii şi circulaţiei sângelui.

Cum se prepară mămăliga. Ingrediente:

Este unul dintre alimentele care nu are nevoie de mult timp pentru preparare. Iată de ce ingrediente ai nevoie :

  • 1 litru de apă
  • 350 g mălai
  • 1 linguriţă rasă de sare

Mod de preparare:

1. Se pune apa la fiert împreună cu sarea, de preferat într-un ceaun de fontă sau un vas cu pereţi groşi.

2. Când apa clocoteşte, începeţi să turnaţi mălaiul în ploaie, amestecând continuu cu un tel în formă de pară. În acest fel vă asiguraţi că mălaiul nu va face cocoloaşe atunci când ajunge în apa fierbinte.

3. Când simţiti că mălaiul începe să se umfle şi mămăliga se îngroaşă, daţi focul la minim. Renunțați la telul metalic şi amestecaţi în continuare din când în când cu o lingură de lemn.

4. Lăsaţi-o să fiarbă cam 10-15 minute în funcţie de cât de „vârtoasă” vreţi să iasă. O veţi simţi la mână. Dacă încă vi se pare prea moale, mai lăsaţi-o câteva minute.

5. Când e gata, înainte de a o răsturna, presaţi bine cu dosul lingurii pentru ca mămăliga să ia frumos forma rotundă a vasului în care aţi fiert-o. Insistaţi pe margini.

6. Răsturnaţi mămăliga cu o mişcare rapidă pe un fund gros de lemn sau pe o farfurie întinsă. Dacă fundul vasului a rămas uscat, acoperit doar de o pojghiţă subţire de mălai, înseamnă că aţi făcut o mămăliguţă ca la carte.

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You cannot copy content of this page