Press "Enter" to skip to content

Ce se întâmplă dacă înghiți păr de pisică și ajunge la plămâni. Nu te așteptai la asta

Sigur ți s-a întâmplat să înghiți un fir de păr de pisică. Pentru că lasă foarte mult păr în casă, este inevitabil să nu găsești măcar un astfel de fir de păr în mâncare sau chiar să îl înghiți și să ajungă la plămâni. Ce se întâmplă dacă înghiți păr de pisică. Sigur nu știai asta.

  • Ce se întâmplă dacă înghiți păr de pisică și ajunge la plămâni
  • Nu te așteptai la asta

Este, cu siguranță, una dintre cele mai mari frici ale oamenilor, considerând că este periculos atât pentru adulți, cât și în rândul copiilor. Ce se întâmplă dacă înghiți păr de pisică .

Ce se întâmplă dacă înghiți păr de pisică

De-a lungul vieții este inevitabil să nu ai parte de această „surpriză”. Pentru că sunt fire păr de dimensiune mică, foarte subțiri, aproape că nici nu le vezi uneori, aceste fire de păr ale felinei tale pot să ajungă la plămâni cu ușurință.

Și, dacă ai animal de companie în locuința ta și ai înghițit un fir de păr de-al acesteia, poți sta liniștit. Nu se va întâmpla nimic. Firul de par va fi eliminat prin scaun. Așadar, nu veți păți nimic. În cazul celor mici se întâmplă la fel.

Chiar dacă compoziția firului de păr de animal este identică cu cea a firului de par uman, datorită keratinei, cele două sunt diferite că aspect și lungime. Însă, cele două tipuri de par nu afectează organismul. Este nevoie de o cantitate semnificativă pentru ca acestea să blocheze tractul digestiv.

Dacă un fir de păr ajunge la plămâni

Știm deja celebra expresie „Dacă înghiți un fir de păr, acesta poate ajunge la plămâni si poți muri.” Însă, parul de la animale nu poate ajunge în plămâni, ci doar în stomac. Această expresie din popor are și un adevăr.

În cazul acesta este vorba despre un parazit care îşi face drum spre plămâni, ficat sau chiar creier. El poate fi luat de pe blana animalelor nedeparazitate, însă nu despre firul de păr efectiv. Boala se numeşte chist hidatic. Ea este produsă de larva unui parazit, denumit Echinococcus granulosus, care trăiește în intestinul câinelui.

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You cannot copy content of this page