Press "Enter" to skip to content

Ce salariu are o asistentă din România. Câștigă o sumă frumoasă lunar

În ultima perioadă, cadrele medicale au fost cele mai solicitate. Medicii și asistentele duc, alături de oameni, o luptă crâncenă împotriva nemiloasei boli a momentului și sunt principalele noastre speranțe. Românii sunt foarte interesați de ce salariu are o asistentă în România, așa că ne-am gândit să venim cu lămuriri în acest sens.

Salariu asistentă România în sistem public

Salariile angajaților din domeniul Sănătății au crescut considerabil în ultima perioadă, mai ales de când a izbucnit la noi în țară această criză sanitară. Față de anii trecuți, și numărul angajaților de pe această ramură a fost majorat, având în vedere că România are nevoie de personal pentru a face față situației.

Salariul unei asistente medicale diferă în funcție de vechime, de specialitatea în care activează, de orele muncite, turele speciale. Totuși, în mare parte, o asistentă medicală care lucrează la stat câștigă, în fiecare lună, între 4.150 și 5.197 lei. Salariul poate părea unul exagerat de mare, dar și responsabilitățile, riscul și stresul sunt pe măsură.

De asemenea, o asistentă medicală principală are între 4.752 și 5.412 lei. Acest venit nu este unul chiar fix, pentru că se mai adaugă și indemnizația la hrană, sporul de vechime, sporul de toxicitate și multe alte bonusuri primite pentru activitatea prestată.

Salariu asistentă în domeniul privat

Salariul în domeniul privat diferă față de cel de la stat. Spre exemplu, un asistent la început din drum, care a terminat o școală postliceală, primește un salariu mediu net de 2.574 lei. Acest salariu poate crește semnificativ în funcție de turele de noapte, de cele speciale. Venitul lunar este unul destul de mare, motiv pentru care mulți tineri aleg această meserie.

”Un asistent medical, poate câştiga în spitalele de stat 3.500 de lei pe lună şi poate ajunge până la 6.000 de lei net. În sectorul privat, pot câştiga între 2.000 de lei şi 8.000 de lei net.” a declarat Fady Chreih, CEO-ul reţelei private de sănătate Regina Maria, în cadrul emisiunii de business ZF Live.

Așa cum salariul unui angajat la stat poate ajunge până la 6000 de lei, la fel și un asistent medical care lucrează în regim privat poate primi pe lună chiar și 8000 de lei.

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You cannot copy content of this page